Amenda pentru gunoaie a intrat la apă

O primărie din Gorj a fost la un pas să anuleze în instanță amenda primită pentru gunoaie. Este vorba despre Primăria Novaci, care a fost sancționată la sfârșitul lunii februarie 2019, pentru gunoaiele aruncate pe Transalpina, frumoasa șosea dintre nori.

Amenda de 15.000 de lei a fost aplicată de Garda de Mediu Gorj, care s-a autosesizat în urma unui reportaj tv. Comisarii de mediu au venit în control în zonă, iar la ieșirea din orașul Novaci, spre stațiunea Rânca, la marginea pădurii, au găsit o groapă de gunoi improvizată, unde localnicii obinșuiau să arunce resturile din gospodării.

Primăria Novaci a fost sancționată drastic pentru că nu a respectat termenul primit pentru a ridica deşeurile, anunțau reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Instituția condusă de primarul Dumitru Leuștean a contestat amenda în instanță. Judecătoria Novaci a respins cererea de anulare a procesului-verbal de contravenție, dar Tribunalul Gorj a admis apelul primăriei.

„Schimbă sentința atacată în sensul că admite în parte plângerea contravențională și reduce amenda de la 15.000 lei la 5.000 lei. Definitivă”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Gorj din 10 iunie.

Cea mai înaltă șosea din țară este tranzitată, în fiecare an, de zeci de mii de turiști. Cei care nu au respect pentru natură lasă în urmă mormane de gunoaie, ultima acțiune de ecologizare la Rânca având loc la începutul lunii iunie.

Vizualizări: 1,009

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: