Ce promisiuni au primit ambulanțierii după proteste

Vești bune pentru ambulanțierii din România. După protestul din întreaga țară, declanșat miercuri dimineața, au avut loc și primele discuții. Nemulțumirile acestora fost legate de neacordarea sporului Covid, dar și de reducerea sporurilor odată cu aplicarea Legii Salarizării Unitare.

În urma discuțiilor ce au avut loc la București, s-a luat decizia ca acest spor de risc să fie acordat tuturor echipajelor din teren care au intervenit pe perioada stării de urgență. Acest lucru este susținut de Ionel Ianc, președintele Sindicatului Salvamed-Ambulanța Gorj.

”Am făcut parte din delagația invitată la discuții cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a mai făcut parte doamna Lia Olguța Vasilescu, Marius Budăi și președintele comisiei de muncă și protecție socială. În urma discuțiilor avute am convenit să fie acordat stimulentul de risc echipahjelor din teren care au intervenit pe perioada stării de urgență, la solicitările populației. Ordonanța va fi supusă votului, miercuri, 17 iunie, în Plenul Camerei Deputaților. Sperăm la un rezultat pozitiv”, a spus Ionel Ianc.

La Gorj au participat la protest circa 20 de salariați ai ambulanței, însă activitatea serviciului nu a fost afectată.

Vizualizări: 1,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: