Ceasul solar polonez, tot închis. Mesajul unui târgujian

Un tânăr din municipiul Târgu Jiu se arată extrem de revoltat pe autorități. Acesta face referire la unul dintre obictivele turistice din oraș, fiind vorba în special despre Ceasul Solar Polonez. Dezamăgit de faptul că nu a putut să-l viziteze, târgujianul a lăsat un mesaj pe pagina sa de socializare, aducând critici celor care nu iau măsuri în acest sens.

”Turismul in Targu Jiu, marele oras Brancusi este vai de capul lui, avem un obiectiv turistic aici destul de frumos, Ceasul Polonez, care marcheaza prezenta soldatilor in fostele lagare din Targu Jiu. Ce credeti ca s-a intamplat in 2017? Au ingradit ceasul cu sarma ghimpata. Cam asta este nivelul de respect pentru cultura la Targu Jiu. Se profita mult de pe urma lui Constantin Brancusi, care a tras si el, naiv fiind 3 monumente importante in oras: Coloana Infinitulii, Masa Tacerii si Poarta Sarutului, multi nici macar mu stiu semnificatiile monumentelor. Si mai trist, Poarta Sarutului s-a transformat in monument pentru oficierea cununiilor civile, iar acum cativa ani a fost distrusa cu jet de apa, iar cei care au stricat au reparat cu gips poarta, arata oribil. Las si eu fotografiile cu Ceasul Polonez, facute ieri”, se arată în postarea tânărului din Târgu Jiu.

Obiectivul a fost îngrădit, ca urmare a unui protocol semnat între autorităţile locale şi Ministerul Apărării Naţionale în anul 2017. Obiectivul turistic este amplasat în Cartierul Narciselor, pe terenul Ministerului Apărării Naţionale, iar Garnizoana Târgu Jiu a vrut să delimiteze astfel cele 40 de hectare pe care le-a cedat municipalităţii.

Ceasul solar polonez a făcut parte din arhitectura lagărului construit la Târgu Jiu, în anul 1940, destinat adăpostirii refugiaţilor polonezi şi ulterior internaţilor politici. Gheorghe Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu au fost printre cei care au fost aduși aici.

Vizualizări: 2,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: