Amendă prin poștă după ce i-a bătut poliția la poartă

Un bărbat din comuna gorjeană Scoarța a contestat amenda primită în perioada stării de alertă. Sancțiunea a sosit în plic, prin poștă, după ce un polițist i-a bătut la poartă și l-a întrebat despre petrecerea care era în toi. În instanță, gorjeanul a cerut anularea procesului verbal de contravenție. Amenda primită a fost de 500 de lei.

Bărbatul spune că se afla în curtea casei, împreună cu soția și cei doi copii, unde a făcut un grătar pentru că era botezul nepotului său. La un moment dat a apărut o mașină de poliție la poartă, iar un agent de poliție i-a solicitat să prezinte buletinul. Câteva zile mai târziu a primit o amendă prin poștă.

Gorjeanul spune că nu se face vinovat de contravenția reținută în sarcina sa, întrucât „în curte se aflau doar părinții împreună cu copiii și bunicii copilului”.

Poliția are o altă versiune. Amenda a fost dată pentru că la botezul din satul Pișteștii din Deal au participat mult mai multe persoane, lucru interzis în contextul epidemiologic respectiv.

Pentru a se lămuri, instanța a analizat inclusiv înregistrările video de la botez care au fost postate pe o rețea de socializare. Judecătorul a ajuns la concluzia că nu a fost doar o simplă reuniune de familie, în cerc restrâns, așa cum a susținut gorjeanul. Prin urmare, amenda a rămas în picioare.

„Instanța constată că la dosarul cauzei a fost depus de către intimată un CD conținând trei înregistrări video privind o transmisiune video încărcată pe o rețea de socializare (Facebook), prezentând o petrecere organizată într-un spațiu închis la care se poate observa cu ușurință că au participat cel puțin 30 de persoane. Totodată, instanța reține că dacă ar proceda la înlocuirea acestei sancțiuni cu cea a avertismentului ar transmite un mesaj negativ în societate, care să confruntă în acest moment cu criza generată de virusul SARS-CoV-2, fapta săvârșită fiind în legătură directă cu măsurile luate de către autorități în vederea combaterii efectelor pandemiei”, se arată în motivarea instanței.

Sentința pronunțată zilele trecute de către Judecătoria Târgu Cărbunești poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 2,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: