Amendă uriașă pentru o firmă din Gorj

Garda de Mediu Gorj a dat o amendă de 100.000 de lei unei firme de salubritate, după ce jurnalistul Narcis Daju a prezentat imagini cu munți de gunoaie de la o stație de sortare. Este vorba de firma Salubris Gilort.

„În urma apariției pe rețelele de socializare a unui material video cu privire la abandonarea unor deșeuri de natură menajeră în afara perimetrului autorizat, administrat de o societate, care colectează deșeurile municipale din orasul Tg-Carbunesti, jud. Gorj, o echipă de comisari din cadrul GNM- CJ Gorj a procedat de urgență la verificarea acestor aspecte. Menționăm faptul că societatea a mai fost verificată în data de 11.02.2020, cand s-au stabilit o serie de măsuri cu termene realiste, acestea nefiind duse la îndeplinire în termen“, a transmis Garda de Mediu Gorj.

„Fața de aceste aspecte a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 100.000 lei și a fost stabilit un nou program de măsuri pentru eliminarea stocurilor de deșeuri existente“, a menționat comisarul șef Gheorghe Sanda.

Maria Dumitrașcu, directorul societății, a susținut în materialul video al jurnalistului că nu sunt mai mult de 1.200 de tone de deșeuri și că de pe o lună pe alta nu îl poate sorta. Societatea a sortat o mie de tone de la deschiderea stației.

Dumitrașcu nu a recunoscut că ar da foc la gunoaie și nici că acolo sunt deșeuri aduna în ani.

Galerie foto



Vizualizări: 7,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: