Amendată pentru că a plecat cu ştampila

Preşedinta unei secţii de votare din Târgu Jiu a fost amendată sâmbătă seara de poliţişti cu suma de 1000 de lei pentru că a plecat acasă cu ştampila de control a secţiei de votare. Inspectorul principal Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj, spune că un membru al biroului electoral a sesizat reprezentanţii Poliţiei cu privire la faptul că ştampila de control a secţiei de votare lipseşte, preşedinta secţiei declarând că este la ea, precizarea fiind făcută după ce aceasta a fost contactată de poliţişti.

Preşedinta secţiei 1, din Târgu Jiu, Mihaela Coşciug, a declarat că nu face niciun comentariu cu privire la incidentul respectiv. Conform lui Tică, ea are dreptul să conteste la instanţă sancţiunea respectivă.

Poliţiştii gorjeni au deschis ieri o anchetă după ce o ştampilă de vot de la o secţie de votare din satul Pojogeni, din apropiere de Târgu Cărbuneşti. Tică afirmă că, momentan, nu sunt cunoscute împrejurările în care a dispărut ştampila de vot. "Sunt audiate persoanele care au fost în secţia de votare la momentul aproximativ al votării, atât membri ai biroului electoral, cât şi alegători, şi în urma acestor audieri sperăm să aflăm în ce împrejurări a dispărut ştampila”, afirmă Tică.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj a precizat că duminică dimineaţa un bărbat a fost amendat cu 2000 de lei pentru că a continuat campania electorală. „Incidentul s-a produs la Turceni, unde la ora 5.55 de minute a fost identificat un bărbat care continua propaganda electorală, lucru interzis de lege. Acesta împrăştia manifeste electorale pentru unul dintre candidaţi, colegii mei sancţionându-l cu 2000 de lei”, a menţionat Tică.

Bărbatul care a primit amenda poate să conteste sancţiunea în instanţă. Aceasta este cea dea doua amendă aplicată de poliţiştii gorjeni, prima persoană fiind şefa unei secţii de votare din Târgu Jiu, care sâmbătă seara a plecat acasă cu ştampila de control, valoarea contravenţiei fiind de 1000 de lei.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: