Potârcă a cerut stoparea procesului electoral

Candidatul independent la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, a mers ieri greu de tot la vot, dorinţa lui cea mai mare fiind aceea de a stopa procesul electoral, întrucât el a contestat la Curtea Constituţională legea în baza căreia sunt organizate alegerile. Acesta a aşteptat până spre prânz un răspuns la cererea formulată, răspuns care nu a mai venit, cel autointitulat "Obama de Meteor" mergând apoi la secţia de votare.

Potârcă a început ziua de ieri spunând că el, în calitate de candidat independent şi ca reprezentant al minorităţii rromilor, a fost "discriminat", neavând reprezentanţi în secţiile de votare. "Vedeţi câte discuţii sunt despre corectitudinea alegerilor, câte suspiciuni sunt de o parte şi de alta, iar eu, ca independent, nu am pe nimeni în aceste secţii să-mi spună că voturile se numără corect sau nu. Este evident că nu sunt şanse egale pentru toţi candidaţii, aşa cum a fost şi la dezbaterile televizate, unde eram candidaţi de rang doi şi candidaţi de rang unu. Aştept să văd ce va spune Curtea", afirmă candidatul independent.

Constantin Ninel Potârcă declară că a depus contestaţia la Curtea Constituţională vineri la ora 11.40, Curtea trebuind să îi dea un răspuns în maxim 48 de ore de la depunerea contestaţiei. "Nu merg la vot până la ora la care Curtea trebuie să îmi dea răspunsul. Dacă îmi dă mie dreptate se va suspenda procesul electoral, iar dacă îmi respinge cererea o să merg şi eu apoi să îmi exercit dreptul de a vota ca oricare alt cetăţean", declara Potârcă ieri pe la 10.00.

Pe la ora 12.00, când era clar că nu vine niciun răspuns de la Bucureşti, acesta s-a urcat în maşina Serviciului de Protecţie şi Pază, împreună cu soţia şi un băiat, şi a pornit spre secţia de votare, unde a fost nevoit să aştepte câteva minute pentru a-i veni rândul la buletinele de vot.

Potârcă şi-a luat băiatul cu el în cabină, acesta fiind minor, după care, la ieşire, a explicat că va da statul în judecată la CEDO şi îl va reclama la OSCE pentru că i-a fost îngrădit dreptul de a-şi face o campanie electorală similară cu a celorlalţi candidaţi. Constantin Ninel Potârcă este domiciliat în municipiul Târgu Jiu şi este arondat unei secţii de votare din apropierea cartierului Meteor, în care locuieşte acesta.

Potârcă este primul român de etnie rromă care candidează la funcţia supremă în stat, el fiind preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România. Acesta este patron al unor firme care se ocupă în special de afacerile cu fier vechi, una dintre firmele sale dezafectând în anii trecuţi un combinat din Arad. La începutul campaniei electoral, Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut cunoscut că Potârcă este anchetat într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul creat statului fiind estimat la circa un milion de euro, candidatul independent respingând acuzaţiile respective şi menţionând că a mai avut parte de astfel de anchete, în toate fiind găsit nevinovat.

Vizualizări: 3,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: