Ameninţă că nu mai ridică gunoaiele din Motru. Ce spune Jianu!

Conducerea Direcţiei Publice Motru ameninţă primăria din localitate că nu mai ridică gunoaiele dacă serviciile prestate de societate nu vor fi plătite. O delegaţie formată din directorul Dobrică, liderul de sindicat şi alte persoane din conducere a avut joi discuţii cu primarul Gigel Jianu.

Primarul Gigel Jianu a spus că temerea celor de la Direcţia Publică Motru a pornit de la anunţul lui că nu mai sunt bani. „Adevărul este că stăm foarte rău cu banii. Am vorbit că se termină banii şi ei s-au speriat. Noi am făcut nişte proiecte, nişte studii pentru a atrage fonduri, trebuie să plătim proiectanţii. Ne condiţionează predarea unor noi proiecte de plata facturilor vechi”, a spus Jianu.

Primarul din Motru spune că, deşi va fi dificil, va găsi bani săptămâna viitoare şi pentru Direcţia Publică Motru. „O să le fac o plată săptămâna viitoare, să fie şi pentru salarii, şi pentru consumabile. Ei au la rândul lor datorii şi nu se pot aproviziona cu nimic, că nu le mai dă nimeni pe datorie”, a spus primarul. Jianu spune că primăria are 1,2 milioane de lei datorie la Direcţia Publică, la fel ca acum doi ani când a venit el primar. „Noi mereu am plătit mai mult decât s-a facturat, ca să scădem şi datoria din umbră. După aceea au crescut tarifele şi datoria a ajuns la fel”, a explicat primarul.

Direcţia Publică Motru are 125 de salariaţi. Primarul acuză faptul că numărul de şefi este mare. „Sunt şapte în consiliul de administraţie, plus trei cenzori şi un secretar, care câştigă pentru o şedinţă cât un salariat pentru o lună de muncă”, a spus Jianu.

Cei de la Direcţia Publică sunt decişi să sisteze toate prestaţiile către primărie dacă nu primesc banii, de ridicarea gunoiului, măturarea străzilor, efectuarea unor reparaţii, ameninţând chiar cu nedeschiderea ştrandului la jumătatea lunii.

Vizualizări: 2,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: