Profesoara care a semnalat abuzurile rămâne fără post

O profesoară de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu va rămâne fără post, după ce a semnalat mai multe nereguli care se întâmplă la unitatea şcolară. Plângerea profesoarei a fost trimisă de Consiliul Judeţean Gorj la Prefectură şi mai departe la Ministerul Educaţiei. Cadrul didactic vrea să îşi păstreze anonimatul, având statutul de avertizor de integritate.

Nu este pentru prima dată când profesoara respectivă semnalează faptul că la şcoala respectivă numărul de cadre didactice este mai mare decât ar trebui, că sunt clase de postliceală fantomă, făcute pentru a justifica nişte catedre. Cursanţii nu trec cu lunile pe la şcoală, dar nu li se pun absenţe pentru că în acest caz ar fi exmatriculaţi, clasele desfiinţate, iar unii profesori şi-ar pierde serviciul.

O plângere recentă a fost depusă la Consiliul Judeţean Gorj. Ion Işfan, inspector şcolar general, a dat un răspuns Consiliului Judeţean. Işfan a precizat că pentru anul şcolar 2017-2018 sunt înregistraţi 1.418 elevi la Colegiul Auto „Traian Vuia”, din care 860 în învăţământul liceal şi postliceal, 517 în învăţământul primar şi gimnazial, 43 preşcolari. La şcoală sunt 76 de profesori titulari şi 21 de suplinitori.

Inspectoratul Şcolar arată în răspunsul către CJ Gorj că a făcut verificări şi se confirmă faptul că frecvenţa este scăzută, aşa că vor urma exmatriculări. „În urma verificărilor efectuate periodic la Colegiul Auto «Traian Vuia» Târgu Jiu de către inspectori şcolari din cadrul ISJ Gorj, s-a constatat o prezenţă slabă la programul de după-amiază, la învăţământul seral, postliceal şi şansa a doua. Urmare a acestui fapt s-a propus exmatricularea elevilor de nu frecventează cursurile şi comasarea claselor cu efective scăzute, pentru anul şcolar 2018-2019”, se arată în răspunsul ISJ Gorj.

Ca urmare a acestor exmatriculări, în şcoală vor rămâne anul şcolar viitor doar 82 de cadre didactice, faţă de 97, renunţându-se la trei titulari şi la aproape toţi suplinitorii. Interesat este că printre cei trei titulari care intră în restrângere de activitate este şi profesoara care este avertizor de integritate, dar aceasta a precizat că şi-a găsit deja post la altă şcoală. „Cine nu este de acord cu ilegalităţile intră în restrângere de catedră. Oricum, trebuia să plec pentru liniştea şcolii, deja am luat titulatura într-o şcoală generală”, a spus profesoara.

La Colegiul Auto „Traian Vuia” a fost la sfârşitul lunii mai şi un protest ca urmare a faptului că nu fuseseră plătite orele suplimentare.

Vizualizări: 7,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: