Hotel Sport intră în reabilitare. Va fi de trei stele!

Unul dintre cele mai vechi hoteluri din Târgu Jiu intră în reabilitare. Este vorba de Hotel Sport, ce va fi recondiţionat cu fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Lucrările vor trebui finalizate în acest an, astfel încât CS Pandurii Târgu Jiu, clubul care administrează clădirea, să nu piardă finanţarea. După modernizare, hotelul va deveni de trei stele, spune preşedintele clubului, Mihai Prunariu.  

Hotel Sport este amplasat lângă Stadionul Municipal din Târgu Jiu, în vecinătatea viitorului hotel de patru stele. Clădirea nu mai găzduieşte sportivi de câţiva ani, de când au început lucrările de modernizare la stadion. Rămăsese ca un fel de „pată neagră” în zona bazei sportive, însă lucrurile se vor schimba.

„Suntem în procedura de licitaţie. Am primit suma de 1,8 milioane lei de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a reabilita hotelul. De trei ani este hotelul închis, de când a început construcţia stadionului. Nu sunt gaze, nici nu puteam sta într-un şantier. Se va schimba aspectul hotelului, este prinsă izolaţia termică, acoperişul. Probabil o să fie în tonul stadionului. O să fie şi reparaţii pe interior, în camere, să iasă un hotel destul de bun, având condiţii cam de trei stele”, a declarat Mihai Prunariu, preşedintele CS Pandurii Târgu Jiu.  

Licitaţia ar urma să se finalizeze până la începutul lunii iulie. Astfel, de anul viitor, hotelul ar putea fi redeschis. În acest hotel nu vor fi găzduiţi doar sportivi. Este, practic, şi o sursă de venituri pentru CS Pandurii Târgu Jiu.

„Noi trebuie să finalizăm lucrarea până la sfârşitul anului, să nu pierdem banii. Dacă terminăm mai repede licitaţia, se adjudecă, în 4-5 luni se termină. Ar fi păcat să pierdem banii”, a explicat Mihai Prunariu.   

Hotelul a fost construit acum aproape o jumătate de veac, iar ultima renovare a fost efectuată acum mai bine de un deceniu. Clădirea are o capacitate de cazare de 70 de locuri şi este structurată pe patru etaje. Hotel Sport ar putea fi preluat de primărie, în condiţiile în care CS Pandurii Târgu Jiu va fi administrat de administraţia locală, aşa cum se discută în ultima vreme.

Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: