Investiţii multe la Bengeşti Ciocadia

Comuna gorjeană Bengeşti Ciocadia a devenit un adevărat şantier. O mulţime de investiţii au fost deja demarate, iar altele urmează să înceapă. Proiectele vizează modernizare de şosele, construcţie de poduri, extinderea reţelelor de apă şi canal, înfiinţarea unei baze sportive şi a unui centru pentru bătrâni. Finanţarea acestor lucrări este asigurată fie din fonduri guvernamentale sau europene, fie de la bugetul local.   

Investiţiile la care se lucrează în această perioadă la Bengeşti Ciocadia fac referire şi la modernizarea DC 21, care face legătura între satele Bengeşti şi Ciocadia. „S-a lucrat şi anul trecut, nu s-au finalizat lucrările. Acum se lucrează la construcţia a şapte poduri peste acest drum. Sunt poduri mai mari care, după ce am discutat cu proiectanţii, am ajuns la concluzia că trebuie refăcute. Sperăm ca până în toamnă lucrarea să fie finalizată. Am avut parte şi de o situaţie nefericită. Anul trecut, când au fost inundaţiile, ne-a doborât din asfalt şi am fost nevoiţi să facem din nou un proiect pentru a reface această lucrare”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti Ciocadia.

Şi în satul Bălceşti se desfăşoară lucrări, pe DC 19B. În acest caz, este vorba de asfaltarea şoselei pe aproximativ un kilometru. Cea mai mare investiţie de la Bălceşti o reprezintă construcţia unui pod peste râul Galbenu. Podul are o lungime de 65 de metri, iar lucrările ar urma să fie încheiate în perioada august-septembrie. Finanţarea este asigurată din fonduri guvernamentale.

Primăria Bengeşti-Ciocadia are şi două proiecte depuse pe fonduri europene. „Proiectele sunt depuse la AFIR, la Craiova. Din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii de la Craiova, se pare că în termenul cel mai scurt vor veni în teren pentru vizită. Este vorba despre modernizarea unei şcoli care este degradată. Noi am făcut proiectul pentru înfiinţarea unui centru pentru bătrâni. De asemenea, este vorba despre căminul cultural de la Bengeşti, pe care vrem să-l renovăm, fiindcă a fost construit în anul 1947 şi necesită o refacere”, a explicat primarul Victor Geogia.

Totodată, administraţia locală va reface anul acesta peste 3 km de drumuri, afectate de inundaţiile din ultimele luni. Ordinul de începere al lucrărilor ar putea fi emis într-o săptămână. În următoarea perioadă, vor demara şi lucrările la un pod în satul Ciocadia, peste râul cu acelaşi nume. Are o lungime de 24 metri, iar valoarea estimată a lucrării este de 1 milion de lei. Sunt premise ca în toamna acestui an să fie făcută şi recepţia investiţiei.

Tot în satul Ciocadia, administraţia locală va construi o bază sportivă modernă, pretabilă pentru practicarea mai multor sporturi: minifotbal, baschet sau volei.

Cea mai mare investiţie o reprezintă alimentarea cu apă a celor trei sate unde nu sunt astfel de reţele. În momentul de faţă, doar satul Bălceşti este racordat la reţeaua de apă. Lucrarea se ridică la 15 milioane lei şi prevede inclusiv introducerea reţelelor de canalizare. În curând, primăria va scoate lucrările la licitaţie.

În circa o săptămână, se vor încheia şi lucrările de asfaltare pe drumurile săteşti, pe o lungime de 800 de metri. Investiţia este realizată din bugetul local.  

Vizualizări: 2,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: