Tort de mere cu iaurt

Tort de mere cu iaurt este o rețetă foarte simplă, rezultatul fiind o prăjitură moale gata în doar câțiva pași. Pentru a accentua aroma dulce a merelor, se adăugă un vârf de cuțit de scorțișoară. Alternativ, puteți aromatiza amestecul cu coaja de la o lămâie. Iată rețeta pas cu pas.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)
 

- 3 ouă

- 250 g zahăr pudră

- 100 g unt

- 100 ml iaurt alb

- 300 g făină

- 16 g praf de copt

- 1 vârf de cuțit de sare

- 4 mere

- scorțișoară după gust

Mod de preparare
 

Se sparg ouăle într-un castron și se adaugă zahărul pudră, apoi se amestecă cu un tel de mână sau cu un mixer electric.

Se adaugă untul topit (la bain-marie sau la microunde) și iaurtul alb, apoi se amestecă bine aceste ingrediente.

Încorporați făina treptat, astfel încât să o amestecați fără dificultate: nu uitați să o cerneți, pentru a evita crearea unor cocoloașe enervante.

Apoi se adaugă praful de copt și un vârf de cuțit de sare.

Se decojesc și se taie trei mere, se adaugă în amestec, se aromatizează cu un vârf de cuțit de scorțișoară și la final se amestecă totul cu o spatulă.

Se unge cu unt și se făinează o formă de 24 cm și se toarnă amestecul, nivelându-l pentru a-l distribui uniform.

Se așază câteva felii de mere în formă radială pe suprafață și la final se coace în cuptorul preîncălzit: dacă este ventilat la 160° timp de 45-50 de minute, dacă este static la 170° timp de 50-55 de minute.

După timpul indicat putem verifica acest tort de mere cu iaurt cu o scobitoare: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata.

Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se transferă pe un platou și se servește cu un praf de zahăr pudră.

Vizualizări: 2,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: