Ameninţă CEO cu judecata. Boza: Nu este un moft

Primarul din Rovinari, Robert Filip, vrea să dea în judecată CE Oltenia. Edilul este revoltat că va fi redeschis depozitul de cărbune de la Roşia şi promite să facă mişcări de protest în fiecare săptămână pentru ca semnalul lui de alarmă să ajungă la Ministerul Energiei. În replică, Sorin Boza, managerul companiei energetice, a transmis că redeschiderea depozitului de la Roşia era singura soluţie ca termocentrala de la Rovinari să nu fie oprită în această iarnă.

Robert Filip susţine că mulţi rovinăreni, angajaţi ai companiei energetice, ar fi fost ameninţaţi de şefi să nu participe la protestul de vineri. „O să fac câte un miting în fiecare săptămână. Îmi permite timpul. E bine că mâncăm de la CEO, că există locuri de muncă, dar aia înseamnă că trebuie să ne gazezi? Nu avem dreptul să respirăm un aer curat? Ce înseamnă, Boza? Că oamenii ăştia pe care îi ai în curte sunt sclavii tăi pe plantaţie? Sunt oameni chemaţi de directori la CEO şi ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă participă la protest”, a declarat Filip, la TV Sud.

Edilul are în plan chiar să se îndrepte în instanţă împotriva Complexului Energetic Oltenia. „O să dau în judecată Complexul Energetic Oltenia. Păi, Ministerul a luat decizia asta în baza minciunilor transmise de CEO la Bucureşti. Să-şi bage minţile în cap, că nu suntem toţi proşti. Tu nu eşti în stare să muţi nici utilajele şi nici să stopezi vânzarea de cărbune către privaţi. Să nu mai vorbim şi de furturi, că e nebunie. Interesul este că cineva din cariere mănâncă bani”, a fost semnalul lui Filip.

În replică, Sorin Boza, managerul CE Oltenia, susţine că redeschiderea depozitului de la Roşia era singura soluţie ca termocentrala de la Rovinari să nu fie oprită în această iarnă. În acest fel, angajaţii vor avea de lucru în sezonul rece. „Nu este un moft al meu sau al altcuiva. Dacă nu am avea acest depozit, la iarnă nu vom putea funcţiona cu trei grupuri, ci doar cu două. Și ce vom face şi cu personalul dacă nu va funcţiona acest grup? Folosirea temporară a vechiului depozit nu poate fi realizată prin dispoziţii ale conducerii CE Oltenia, ci numai prin decizii guvernamentale, acestea având la bază siguranţa sistemului energetic naţional. De-asta am luptat la Revoluţie. Să fim liberi. Domnul Filip poate să dea în judecată pe cine vrea”, a declarat Boza.

Boza a explicat, în continuare, că oamenii care locuiesc în apropierea depozitului vor fi protejaţi. Vor fi montate perdele cu apă în zona buncărelor de preluare, a fost scos din circuitul de depozitare concasorul şi vor fi montate fonoabsorbante cu o înălţime de peste patru metri, pe o lungime de circa un kilometru.

Vizualizări: 1,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: