CEO risca o nerealizare de 1,5 milioane tone cărbune

Guvernul a adoptat în această săptămână hotărârea în baza căreia poate fi redeschis depozitul de lignit de la Roşia, judeţul Gorj. Funcţionarea depozitului de cărbune de la Roşia, cu o capacitate de 75.000 de tone lignit, a încetat la data de 1 ianuarie 2016, pentru că nu respecta normale de mediu. La acea dată trebuia pus în funcţiune noul depozit. Acesta va fi gata abia în aprilie 2019, după cum scrie în nota de fundamentare, acum fiind realizat în proporţie de 60%. Depozitul vechi, cel care poluează oraşul Rovinari, va fi deschis de la momentul publicării hotărârii în Monitorul Oficial şi până pe 15 martie.

Actul normativ arată că la nivelul companiei s-a făcut o analiză din care rezultă că blocajul carierelor miniere, coroborat cu nedeschiderea depozitului de la Roşia, ar duce la o nerealizare de 1,5 milioane de tone.

„În prezent, activitatea de extracţie lignit din cadrul carierelor CE Oltenia se confruntă cu probleme legate de lipsa fronturilor de lucru cauzate de procedurile de exproprieri în vigoare şi pentru care sunt necesare modificări legislative în domeniul silvic. În cel mai optimist caz, ţinând cont şi de timpul necesar descopertelor, excavatoarele de la prima treaptă vor putea furniza lignit astfel: Cariera Roşia - începând cu decembrie 2018, Cariera Jilţ Sud - începând cu ianuarie 2019, Cariera Roşiuţa - începând cu martie 2019, Cariera Pinoasa - începând cu martie 2019”, se arată în nota de fundamentare. (A.A.)

Vizualizări: 1,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: