Pârjoale cu legume pentru perioada de post

O reţetă gustoasă de pârjoale poate fi preparată rapid din legume. Este o reţetă de post de pârjoale apetisante și sățioase care se prepară cu varză, morcov şi orez.

În perioada de post aceste pârjoale cu legume sunt potrivite dar şi pentru cei care nu consumă carne sau sunt la dietă.

Ingrediente: 300 g varză, 150 g morcov, 100 g orez, 150 g cartofi, 3 linguri ulei, 100 g ceapă, 70 g făină, sare și piper după gust / condimentele preferate.

Mod de preparare: Spălăm bine orezul sub jet de apă rece, după care îl fierbem în apă cu sare iar după ce e gata îl lăsăm să se răcească. Între timp, curățăm ceapa, cartofii și morcovul și spălăm varza.

Dăm varza, ceapa, morcovul și cartofii prin mașina de tocat carne şi amestecăm legumele cu orezul fiert, cu făina și cu condimentele.

Cu mâinile umede, formăm pârjoalele și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Opțional, le putem coace și la cuptor, la 180 de grade.

Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: