PSD decide vineri cine va conduce CJ Gorj. Călinoiu s-a retras!

Cosmin Popescu va fi cel mai probabil noul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Acesta va face echipă cu Ciprian Florescu, care va avea un mandat de vicepreşedinte şi pentru următorii patru ani. Dezvăluirea a fost făcută de către Florin Cârciumaru, care a confirmat şi candidatura lui Ion Călinoiu pentru funcţia de senator la alegerile din toamnă. Călinoiu susţine că decizia retragerii sale de la şefia CJ Gorj nu a fost influenţată de nimeni.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, spune că se va cere votul în Comitetul Executiv de vineri. „Domnul Cosmin Popescu va fi supus votului vineri, în Comitetul Executiv. Se va cere votul Comitetului Executiv pentru ca în Consiliul Judeţean să-l susţinem pe domnul Cosmin Popescu pentru funcţia de preşedinte şi pe domnul Ciprian Florescu pentru funcţia de vicepreşedinte”, a declarat Cârciumaru.
Decizia liderilor PSD Gorj de a-l susţine pe Cosmin Popescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean nu a fost pe placul lui Ciprian Florescu, care a râvnit la această funcţie de mai mulţi ani. Florescu a refuzat să dea declaraţii presei vizavi de acest subiect. Cârciumaru speră, însă, ca Ciprian Florescu să facă echipă bună cu Cosmin Popescu.

Oficial: Călinoiu candidează la Senat
Florin Cârciumaru a confirmat faptul că Ion Călinoiu va candida în toamnă pentru un post de senator. Anunţul a fost făcut a doua zi după întâlnirea pe care cei doi au avut-o cu Liviu Dragnea, la Bucureşti. „Este normal ca după atâţia şi atâţia ani de zile să ia această decizie de a merge mai departe la Senat. Cred că pentru nici unul dintre noi nu este o surpriză această decizie, pentru că dânsul a spus de mai multe ori în spaţiul public că, în toamnă, va candida pentru un post de parlamentar”, a declarat Cârciumaru.
Călinoiu a avut joi o întâlnire cu presa în care a explicat că nu a vrut să-şi amâne retragerea până în toamnă, ca să nu încurce lucrurile. Acesta susţine că decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean i-a aparţinut în totalitate. „Decizia este a mea şi nu putea fi influenţată de nimeni. Eu am constatat, nu acum, că e momentul de a nu mai continua ca preşedinte al Consiliului Judeţean de o perioadă bună de timp, chiar de la începutul mandatului al treilea. Este nevoie de a împrospăta administraţia”, a declarat Ion Călinoiu.

Discuţii în ALDE pentru postul de vicepreşedinte
Dacă Florin Cârciumaru a anunţat deja că Ciprian Florescu va rămâne în funcţia de vicepreşedinte, în tabăra ALDE se fac calcule pentru celălalt post de vicepreşedinte. Surse din cadrul ALDE spun că Marius Borcan ar dori postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, însă nu ar fi agreat de Dian Popescu, acesta urmând a-l susţine pe Ninel Muja. Ion Ruşeţ, secretarul ALDE, susţine că persoana respectivă va fi desemnată după o analiză în biroul politic. Asta în condiţiile în care Dian Popescu declarase, în urmă cu câteva zile, că nominalizarea se va face de la Bucureşti.
Ruşeţ a confirmat că în cărţi se află Marius Borcan, Dorin Taşcău şi Ninel Muja. „Vom avea un birou politic teritorial cel mai târziu în cursul zilei de vineri şi vom stabili. Deocamdată, mandatele sunt pentru domnul Dian Popescu, domnul Marius Borcan şi domnul Taşcău. Vom discuta în Biroul Politic dacă domnul Dian Popescu se retrage şi participă la prima şedinţă domnul Ninel Muja. Sunt chestiuni de procedură, dar sunt şi discuţii politice pe care le avem cu reprezentanţii noştri din teritoriu”, a declarat Ion Ruşeţ.

Galerie foto



Vizualizări: 2,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: