Ameninţat cu evacuarea, ansamblul „Doina Gorjului” se mută în stradă

Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” a fost dat în judecată de către firma de lichidare Consulting Company din cauză că refuză să achite chiria Fundaţiei Casa de Cultură. Doina Gorjului plăteşte însă o chirie de 80 de milioane de lei vechi/lună, la CNSLR Frăţia. Lichidatorul încearcă din răsputeri să recupereze datoriile Casei de Cultură, în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei.

Ansamblul “Doina Gorjului” se judecă în instanţă cu lichidatorul judiciar al Casei de Cultură din cauză că refuză să direcţioneze chiria fundaţiei cu acelaşi nume. De aproximativ un an, Doina Gorjului a încheiat contract de închiriere cu CNSLR Frăţia, nerecunoscând ca administrator Fundaţia Casa de Cultură, declarată falimentară. “Doina Gorjului plăteşte o chirie de 8000 lei/lună, însă nu Fundaţiei Casa de Cultură ci organizaţiei sindicale CNSLR Frăţia, care ne-a demonstrat cu acte în regulă că este administratorul Casei de Cultură. Din cauză că am refuzat să plătim chiria fundaţiei, lichidatorul judiciar ne-a acţionat în instanţă. Vom avea prima înfăţişare pe 7 iunie, iar în cazul în care ne vor evacua de aici ne vom muta în stradă, în faţa Casei de Cultură“, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului “Doina Gorjului”. 

Lichidatorul tace şi face

Ansamblul îşi desfăşoară activitatea în incinta Casei de Cultură încă din ziua în care clădirea a fost dată în folosinţă. “Nu mi se pare normal să fim puşi în această situaţie deoarece nu suntem nişte intruşi ci plătim chirie foarte mare. În plus, încă din faza de proiectare a clădirii Casa de Cultură erau prevăzute spaţii pentru Doina Gorjului. Stăm aici din anul 1975 şi nu avem unde să ne mutăm. Dacă aveam alt spaţiu nu stăteam aici să plătim 80 de milioane de lei/lună”, a mai precizat Porumbel.

Lichidatorul judiciar refuză să mai comenteze acest subiect deoarece consideră că anumite informaţii nu trebuie făcute publice. “Este un dosar în insolvenţă. Sunt mai multe procese pe rol, iar din punct de vedere deontologic profesional acestea nu trebuie făcute publice. Noi nu facem decât să respectăm legea pentru a recupera creanţele de 10 miliarde de lei vechi ale Casei de Cultură”, a declarat Emanoil Ciobanu, reprezentantul firmei Consulting Company.   

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: