Amenzi de câte 1000 de lei pentru foştii şefi ai CE Turceni

Dosarul în care mai mulţi foşti directori de la fostul Complex Energetic Turceni au fost trimişi în judecată şi acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice are parte acum de un prim verdict dat de instanţa de fond, respectiv, Judecătoria Târgu Jiu. Foştii directori s-au ales cu amenzi administrative, abuzul în serviciu nefiind confirmat de judecători.

Instanţa a decis ca inculpaţii din acest dosar, Dan Gavrilescu, Marian Motocu, Constantin Gârlea şi Paul Preda să nu facă închisoare, aşa cum cereau procurorii, pentru că ar fi prejudiciat unitatea cu circa 80.000 de lei prin achiziţionarea unor cantităţi de amoniac, în urmă cu mai mulţi ani, fără respectarea procedurilor legale. Aceştia s-au ales cu câte o amendă de 1000 de lei, după ce magistraţii au decis încetarea procesului faţă de ei.

„Încetează procesul penal privind pe inculpaţii Gavrilescu Dan,… Gîrlea Constantin,…  Motocu Marian,… şi Preda Paul, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.248 C.pen. În baza art. 74/1 alin.2 C.pen., raportat la art.248 C.pen., aplică inculpaţilor Gavrilescu Dan, Motocu Marian şi Preda Paul, sancţiunea administrativă a amenzii de câte 1.000 de lei, ce urmează a se înregistra în cazierul judiciar. În baza art. 74/1 alin.2 C.pen., raportat la art.26 raportat la art.248 C.pen., aplică inculpatului Gîrlea Constantin, sancţiunea administrativă a amenzii de 1.000 de lei, ce urmează a se înregistra în cazierul judiciar”, au decis judecătorii la un an de zile de la începerea procesului. Sentinţa a fost dată în condiţiile în care prejudiciul a fost recuperat integral. Fiecare dintre inculpaţi are de achitat şi câte 2500 de lei cheltuieli judiciare, sentinţa nefiind una definitivă.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: