Amenzi dure pentru salariaţii unei primării din Gorj

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Bâlteni au fost amendaţi de ANAF din cauză că ar fi recepţionat anumite lucrări înainte ca acestea să fie finalizate. Primarul Gheorghe Păsărin a confirmat faptul că sancţiunile vizează documente întocmite necorespunzător. Acesta nu a dorit să facă mai multe comentarii pe acest subiect. Printre lucrările recepţionate înainte de finalizare se numără renovarea unor biserici, precum şi reabilitarea unor drumuri.

Controlul efectuat de ANAF la Primăria Bâlteni s-a lăsat cu amenzi drastice pentru mai mulţi funcţionari publici. Este vorba despre angajaţii care au făcut parte din comisii de recepţie, care şi-au pus semnătura pe acte ilegale. Primarul comunei Bâlteni a confirmat ilegalităţile depistate de ANAF. „S-au constatat nereguli cu privire la anumite acte întocmite la nivelul primăriei”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul de la Bâlteni. Acesta nu a dorit să precizeze despre ce acte este vorba, însă surse din cadrul primăriei spun că angajaţii în cauză ar fi semnat documente de recepţie a unor lucrări nefinalizate, precum renovări de biserici şi reabilitări de drumuri.

Sumele pe care trebuie să le plătească angajaţii primăriei variază între 4.000- 30.000 de lei/persoană. Membrii comisiilor de recepţie sancţionaţi spun că nu ştiu pentru ce au fost găsiţi vinovaţi. „Ni s-a spus că avem de plătit anumite sume bani, dar nu ştim pentru ce. Am făcut o solicitare către ANAF prin care am cerut să mi se comunice exact ce sumă am de plătit şi pentru ce fapte am fost sancţionată. Nu cunoaştem alte amănunte decât că trebuie să plătim amendă. În aceeaşi situaţie se află şi colegii mei”, a declarat Mirela Tătaru, funcţionar în cadrul Biroului Agricol din Primăria Bâlteni.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: