Amenzi în trenuri pentru nepurtarea măștii

Polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat miercuri în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2. 

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în baza Legii.nr.55/2020, în valoare totală de 2.500 de lei.

La acțiune au participat și reprezentanți ai CFR Călători, echipele de control fiind prezente în trenurile de călători și stațiile de cale ferată, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

"Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp. Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare", transmite Poliția într-un comunicat.

Vizualizări: 491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: