Zeci de minori din centrele DGASPC Gorj vor fi adoptați

Zeci de minori din cadrul centrelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj vor fi adoptați. Multe familii și-au dorit să ia acasă un micuț ai cărui părinți biologici au preferat să-l dea uitării. 

Ce-i drept, pentru a adopta un copil ai nevoie de răbdare, mai ales că documentația durează mai mult la noi în România. De exemplu, evaluarea în vederea obținerii atestatului de familie adoptatoare se desfășoară pe o perioadă de 120 de zile.

Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, spune că în prezent se află alte 40 de dosare pentru adopție, documentație ce va fi înaintată instanței de judecată pentru deschiderea procedurii.

”De la începutul anului 2020 și până în prezent s-au emis 24 de atestate privind familiile apte să adopte, iar 18 sunt în evaluare. La 23 de persoane le-a fost dat în adopție câte un copil. De asemenea, 21 de adopții au fost încuviințate de Tribunalul Gorj, iar în prezent se află un număr de 40 de dosare care urmează să fie înaintate instanței de judecată pentru deschiderea procedurii de adopție. Mai mult, în perioada de post adopție avem în monitorizare 38 de copii”, a spus Minodora Sucea.

Vizualizări: 5,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: