Nicio localitate din Gorj fără cazuri de Covid

Peste 400 de cazuri de Covid s-au înregistrat în Gorj în ultimele două săptămâni. Nicio localitate nu a fost ferită de coronavirus.

Singura comună aflată în scenariul roșu, unde rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, este Godinești. Aici, la o populație de nici 2.000 de oameni, s-au înregistrat opt cazuri de coronavirus (4,03).

Pragul de 2 la mie a fost depășit la Scoarța, Polovragi, Bustuchin, Jupânești, Novaci și Căpreni, iar autoritățile au impus restricții locale. Și în comunele Stoina și Vladimir s-a depășit indicele de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

În plus, aproape jumătate din cazurile înregistrate în ultimele două săptămâni s-au raportat la Târgu Jiu. Sunt 182 de îmbolnăviri, fapt ce plasează municipiul aproape de pragul de 2 la mie.
Per total, rata de infectare în Gorj este de 1,15. În perioada 12-25 octombrie s-au înregistrat 414 cazuri de coronavirus, 12 dintre ele la persoane sub 19 ani.

În zonele în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori, masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, școlile trec la cursuri exclusiv online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se închid.

Vizualizări: 4,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: