Amenzi pentru gorjenii fără mască

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj, au fost desfășurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 250 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

„În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 897 de persoane, 197 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 145  mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement”, a transmis IPj Gorj.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 262 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 28.500 de lei, din care 115  sancțiuni, în valoare de 9.000 lei, au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: