Primarul cere ridicarea restricțiilor în localitate

Primarul orașului Târgu-Cărbunești speră ca restaurantele și cafenelele să fie redeschise de la sfârșitul acestei săptămâni. Edilul Dănuț Birău va face o solicitare în acest sens și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Susține că afacerile din zonă riscă să intre în faliment pentru că luni de zile au stat mai mult cu lacătul pus, iar acum nici vremea nu mai permite activitate la terasă.

Sâmbătă dimineața, speră Dănuț Birău, restricțiile ar putea fi ridicate în Târgu-Cărbunești. Astfel că restaurantele și cafenelele își vor putea relua activitatea și în interior.

Decizia finală va fi luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. “Au fost 15 cazuri. Vineri, ar trebui să iasă 5 și am mai avea doar 10 cazuri. De sâmbătă, ar trebui redeschise aceste afaceri la interior. Voi face o solicitare și scrisă către Comitetul pentru Situații de Urgență, dar asta în cazul în care nu o să apară alte infectări astăzi și mâine (n.r. miercuri și joi). De sâmbătă dimineața, cred că ar putea fi ridicate acele restricții astfel încât agenții economici care desfășoară astfel de activități să-și reia activitatea și în interior. Acum nici timpul nu îi mai ajută. Dacă înainte puteai să servești o cafea sau o pizza la terasă, acum automat nu mai poți nici la 12 ziua, dar dimineața”, a declarat primarul Dănuț Birău.

Acesta a adăugat că oamenii de afaceri din oraș riscă falimentul pentru că luni de zile au stat cu lacătul pe localuri. „Sunt vreo șase, șapte unități care desfășoară astfel de activități de alimentație. Mă refer la cafenele, baruri, restaurante care au trecut printr-o perioadă destul de grea din luna martie, când s-a decretat acea stare de urgență. Nu au mai putut susține nici evenimente, nici să aibă activitate până prin iunie, când s-au redeschis terasele. Oamenii au trebuit să plătească taxe, să susțină salarii, să aibă grijă de oameni pentru că se găsesc foarte greu”, a mai spus Birău, la Târgu Jiu TV.

15 persoane din Târgu-Cărbunești au fost testate pozitiv pentru Covid 19 în ultimele două săptămâni. Rata de infectare se apropie de 2 la mia de locuitori, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile au decis să impună restricții în oraș.

Vizualizări: 3,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: