ANAF a dispus anchetă administrativă la Antifraudă Târgu Jiu

Dezvăluirile făcute de un inspector antifraudă de la Târgu Jiu, care susţine că şeful instituţiei dispune controale abuzive, vor fi verificate din dispoziţia Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală. Anunţul a fost făcut de Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Antifraudă, de care aparţine şi regionala de la Târgu Jiu, condusă de Adrian Voicu. Acesta din urmă a râs în hohote când a fost întrebat dacă a demisionat, aşa cum se auzise „pe surse”, dar nu a dorit să facă alte comentarii. În filmarea postată pe site-ul ziarului Pandurul, un inspector antifraudă a povestit despre cum se fac controalele la târgul Marlorex din Craiova de către inspectori trimişi de la Târgu Jiu. Inspectori care din 5 decembrie au mers zilnic la Craiova, muncind 16 ore pe zi. Şi alţi inspectori au trimis SMS-uri şi mail-uri la redacţie, în care povestesc cum li s-a cerut „să termine Marlorex”, dar mai ales cum sunt exploataţi. Ieri a fost prima zi după două luni şi jumătate, în care târgul nu a mai fost monitorizat.

În urma articolului și a înregistrării video apărute ieri în Cotidianul Pandurul, conducerea Direcției Naționale Antifraudă s-a autosesizat și a demarat o anchetă administrativă pentru a se stabili dacă aspectele  sesizate de inspectorul antifraudă se vor confirma. „Informațiile prezentate în materialul filmat sunt verificate și analizate. Vreau să vă spun că acea filmare e singura sesizare pe care o deținem de la un inspector antifraudă. Se va face o anchetă administrativă în acest caz. Aspectele vor fi analizate, se va discuta și se vor audia toate părțile implicate în acest caz și se va vedea cine și ce a făcut.  Va fi audiat și domnul Voicu, dar și angajații din acea structură, pentru că fiecare va avea ceva de spus.  Am mai primit informații și de la alte persoane care de asemenea vor fi cercetate”, a precizat Alexandru Cristea, purtător de cuvânt la Direcția Națională Antifraudă.

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Târgu Jiu, Adrian Voicu, nu a vrut să comenteze informațiile apărute în presă pe motiv că nu a fost delegat să ofere informații la presă, în schimb s-a amuzat și a râs în hohote când a fost întrebat dacă a demisionat sau are de gând, aşa cum auziseră ieri patronii din Marlorex.

Inspectori antifraudă supăraţi, sub protecţia anonimatului

Inspectorii antifraudă de la Târgu Jiu au trimis mesaje către redacţie, anonime, în care spun că se solidarizează cu colegul lor din înregistrare, căruia Pandurul i-a protejat identitatea. Inspectorii susţin că sunt nevoiți să îndeplinească ordinul „să termine Marlorex”. „Am insistat la șeful nostru Adrian Voicu să ne lase și nouă week-end-ul liber și am fost refuzați cu înjurături, că e ordin să termine Marlorex-ul. Noi considerăm legală măsura colegului nostru de a apărea public și de a ne apăra și pe noi, pentru că deja s-a luat măsura de a nu mai pleca din Târgu-Jiu la ora patru dimineața. Se poate verifica în condica de la Direcția Regională Antifraudă Gorj. Luați legătura și cu angajații și patronii de la Marlorex, pentru că au multe de spus”, se arată într-un mesaj.

Mai mulți inspectori, la spital din cauza programului prelungit

Angajaţii spun că mai mulţi inspectori au ajuns la spital, din cauza programului de lucru dublu decât normal. „Accidente sau evenimente nedorite au avut și alți colegi care sunt deportați la Marlorex. Unul dintre ei a fost internat de urgență la Spitalul din Craiova pentru că din cauza oboselii și a lucrului zilnic de peste 16 ore a avut probleme cu ficatul, splina, fierea. Acest lucru e confirmat cu certificat medical. O colegă a avut probleme grave cu spatele tot din cauza programului de la Marlorex. Un alt coleg a vrut să-și dea demisia dacă mai era trimis la Marlorex, iar un alt coleg, fost comisar în Garda Financiară Gorj, a fost terorizat  pe nedrept pentru acte luate legal de la Marlorex”, se arată într-un alt mesaj.

Inspectorul antifraudă care apare pe înregistrarea publicată de Pandurul a vorbit nu numai despre problemele lui şi ale colegilor, ci şi despre abuzurile pe care sunt puşi să le facă asupra agenţilor economic. Acesta a povestit cum au fost trimişi să fotografieze facturile unei firme şi să terorizeze toţi clienţii care au cumpărat de la firma respectivă.

Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: