Poliţia verifică cine l-a reclamat pe Mazilu la ANI

Un localnic din Târgu Cărbuneşti a sesizat poliţia cu privire la faptul că i-a fost folosit numele de către altcineva, pentru a trimite la Agenţia Naţională pentru Integritate şi la alte instituţii plângeri împotriva primarului Mihai Mazilu. Cărbuneşteanul Emil Popa îl suspectează pe fostul democrat-liberal Ion Fugaru că ar fi făcut asta. Fugaru spune că şi-a asumat toate plângerile făcute şi crede, la rândul lui, că pesediştii fac acest joc împotriva liberalului Mazilu. „Binevoitori de doi lei”, spune Mazilu despre cei care trimit astfel de plângeri şi nu au curajul să le semneze.

Nu este prima dată când o persoană se folosește de numele lui Emil Popa pentru a face câte o sesizare împotriva primarului Mihai Mazilu, pe la diferite organe ale statului. Cărbuneșteanul a crezut la început că totul este o glumă, însă acum, când a văzut că situația primarului se complică, a decis că e timpul să ia măsuri. În primul rând s-a dus și i-a explicat lui Mazilu situația, pentru a nu avea din nou probleme cu edilul ca în trecut, pentru că la un moment dat între cei doi au existat câteva divergențe. „De doi ani a început totul. S-au făcut mai multe sesizări în numele meu. A fost reclamat secretarul primăriei, primarul și le-am demonstrat mereu că nu eu am fost acela care a făcut plângeri peste tot. Acum cineva a făcut la ANI plângere împotriva lui Mihai Mazilu, iar eu am aflat de acest lucru după ce am primit o adresă de la Agenția Națională pentru Integritate, în care îmi spun că fac cercetări cu privire la cele semnalate de mine împotriva lui Mihai Mazilu. E posibil să mai fie și alte sesizări de care eu nu știu deocamdată. Dacă eu aveam ceva cu Mazilu îi făceam plângere. Eu i-am explicat situația ca să nu aibă ciudă omul pe mine”, a precizat Emil Popa.

Popa îl suspectează pe Fugaru

Emil Popa vrea să pună punct o dată pentru totdeauna acestei situații și pentru acest lucru a depus o plângere la poliție, ca anchetatorii să-l identifice pe cel care se folosește de numele lui să-i facă rău primarului din Cărbunești. Bărbatul are și un suspect. Acesta crede că vinovat pentru aceste plângeri este Ion Fugaru, cu care până de curând a fost prieten și coleg la PDL, dar care este în conflict cu Mihai Mazilu. „Eu am făcut de data aceasta plângere penală la IPJ Gorj, să văd cine se adresează în numele meu, am cerut și de la ANI sesizarea pe care se presupune că am făcut-o eu, să văd și eu ce s-a scris. Eu îl bănuiesc pe Ion Fugaru, deși nu am dovezi certe.  Eu credeam că îmi este prieten, dar un prieten nu face așa ceva. Poate asta e tactica lui, să se adreseze în numele mai multor persoane, ca să aibă credibilitate pe la instituții. Știe tot orașul Cărbunești cine se ceartă toată ziua cu Mazilu. Eu nu am nicio treabă cu ei. În urmă cu ani am avut și eu discuții cu Mihai Mazilu, dar acum nu mai avem nimic de împărțit. Eu chiar insist ca poliția să facă cercetări și vinovații să plătească. Eu nu cer daune morale, dar să plătească și să se stopeze chestia asta”, a spus Emil Popa. 

Fugaru dă vina pe cei de la PSD

Ion Fugaru recunoaște că și el a făcut sesizări la ANI împotriva lui Mihai Mazilu și Iuliu Călina, dar în nume propriu. Fostul viceprimar, care este în război deschis cu actualul edil de câțiva ani, crede că la mijloc sunt cei de la PSD, care vor să conducă interimar Primăria Cărbunești. „Eu am trimis plângere la ANI în numele meu personal, așa cum am făcut împotriva lui Călina și mi-am asumat-o, așa am făcut și pe numele primarului. Eu nu mă ascund după nimeni. Să fie foarte clar! Eu nu folosesc numele altuia. Aici e mâna PSD-ului, pentru că eu cunosc acest scenariu. Ei vor să scape de Mazilu.  Eu am sesizat ANI în numele meu personal. Aici e mâna PSD-ului, pentru că Iuliu Călina peste o jumătate de an sau la finele acestui an va pleca acasă, va pierde și procesul cu ANI. Ăștia s-au pregătit cu un viceprimar care va fi și în locul lui Mazilu, asta pentru că și el va pierde procesul cu ANI. PSD-ul vrea să conducă, pentru că înainte de alegeri cu un an nu se fac alegeri locale și vor să conducă interimar Primăria Cărbunești”, a precizat Ion Fugaru.

Mazilu: Sunt binevoitori de 2 lei

Primarul Mihai Mazilu nu a vrut să comenteze prea mult pe marginea acestei situații. „Din păcate, acești binevoitori nu au curajul să trimită o sesizare în numele lor. Asta arată că sunt oameni de nimic.  Este vorba de binevoitori de doi bani și nu vreau să comentez pe seama lor, pentru că ar însemna să le dau importanță și nu merită”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: