ANCHETĂ: Factorii poştali au dispărut cu banii a 40 de localnici

Corpul de control din cadrul Oficiului Județean al Poștei Române Gorj este pe punctul de a finaliza ancheta în cazul înregistrat în comuna Bolboși, unde mai mulți cetățeni nu și-au primit drepturile bănești, deși în evidențele de la poștă figurau că au intrat în posesia banilor. Pentru că s-a stabilit comiterea unei infracțiuni, dosarul va fi înaintat Inspectoratului Județean de Poliție, iar reprezentanții Poștei Gorj dau asigurări cetățenilor că își vor primi banii.

La începutul acestei luni, mai mulți cetățeni din comuna Bolboși au sesizat Oficiul Poștal Gorj despre faptul că nu și-au primit alocațiile și pensiile. În baza acestor sesizări, reprezentanții Poștei au deschis o anchetă în acest caz pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat și unde au ajuns banii, pentru că în evidențe toate drepturile bănești apar distribuite. Inițial s-a crezut că dirigintele și oficiantul din Târgu-Jiu, detașați la Bolboși să împartă banii, au încurcat cetățenii și de aceea oamenii nu au intrat în posesia banilor. Ancheta a fost cu atât mai complicată cu cât atât dirigintele, cât și oficiantul au intrat în concediu medical și nu s-a mai putut lua legătura cu ei să se stabilească ce s-a întâmplat.

Cei din corpul de control s-au deplasat în comuna Bolboși și au luat declarații de la toți cetățenii care nu au primit banii. S-a stabilit că este vorba de aproximativ 40 de cetățeni la care nu au ajuns drepturile bănești, iar valoare totală este de circa 6.000 de lei. „Nu am putut lua legătura cu colegii noștri, pentru că nu au răspuns la telefon sau au avut telefoanele închise. Sunt aproximativ 40 de părți vătămate, iar prejudiciul este de aproximativ 6.000 de lei. Noi am făcut un referat la Compania Națională de Poștă pentru a ridica această sumă din casierie   ca să achităm pensiile și alocațiile la cetățenii din comuna Bolboși”, a declarat Liliana Popescu, inspector șef departamentul de management și control.

Vinovații sancționați, dosarul va fi trimis la poliție

Reprezentații Poștei Gorj lucrează acum la finalizarea dosarului și încearcă să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate, care vor fi sancționate disciplinar, dar care vor trebui să răspundă și în fața legii, pentru că dosarul va fi înaintat poliției. „Noi o să recuperăm prejudiciul de la cei vinovați. Cei doi vinovați, dirigintele și oficiantul, dar și cei care le-au dat bani în numerar vor fi sancționați disciplinar. Principalul vinovat este dirigintele. Am stabilit că este vorba de o infracțiune și o să trimitem dosarul la poliție. Din punctul nostru de vedere este vorba de înșelăciune”, a mai precizat Liliana Popescu.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: