Anchetă la CEO în privinţa accidentelor de muncă

Conducerea CE Oltenia face o anchetă proprie după ce în ultima perioadă nu mai puţin de doi salariaţi au murit la locul de muncă. Managerul companiei, Ionel Ilie, avansează ipoteza unei greşeli de manevră în cazul electricianului de la cariera Jilţ Nord care a decedat prin electrocutare. "Nu echipamentul de protecţie a fost cauza", a declarat managerul CE Oltenia, Ionel Ilie, explicând că responsabilii de la Protecţia Muncii din companie au primit sarcină să facă o anchetă clară legat de producerea evenimentului.

Cei din conducerea CE Oltenia spun că vor ajuta familiile salariaţilor decedaţi la locul de muncă. Este vorba de salariatul de la Termo Craiova II, care a murit luni în timp ce se afla la serviciu, cel mai probabil din cauza unui infarct miocardic. Cel care ridică multe semne de întrebare este incidentul de la cariera Jilț Nord, unde un electrician în vârstă de 37 de ani și-a pierdut viața după ce a fost electrocutat. "Unul fost accident de muncă, unul nu a fost accident de muncă. Bineînțeles că nu putem să nu respectăm legislația și regulamentele interne. Vom stabili și vom face tot ce este omenește posibil să ajutăm familia respectivă", a spus managerul companiei.
Cei din conducerea CE Oltenia spun că nu echipamentul de protecție ar fi fost cauza producerii acestui tragic deznodământ, dar că vor efectua o anchetă privind protecția zonelor vulnerabile din unitățile companiei. "Nu echipamentul de protecție a fost cauza. O să discutăm, este o analiză a noastră internă pe care am dispus-o la cei de la Protecția Muncii să o facă, pentru că împotriva greșelilor de manevră nu există soluții. Nu echipamentul de protecție te face să nu greșești manevrele. O să analizăm să vedem dacă a fost o greșeală de manevră, dacă s-au respectat complet regulile de protecția muncii privind asigurarea zonei protejate și crearea spațiului de lucru protejat", a declarat Ionel Ilie, managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 1,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: