Anchetă la liceu. Muncitori cazaţi alături de elevi

Este dublă anchetă la liceul din Târgu Cărbuneşti, după ce la internatul şcolii au fost cazaţi muncitorii unei firme din oraş. Conducerea liceului a dorit să aducă mai mulţi bani în conturile instituţiei de învăţământ, iar Consiliul Local a fost de acord cu această închiriere. Cazul a ajuns în presă, iar Inspectoratul Şcolar şi Poliţia Gorj au anunţat că fac verificări.

Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti a închiriat câteva camere din cămin pentru o firmă din localitate, pentru lunile septembrie şi octombrie, existând posibilitatea de prelungire a contractului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Georgeta Popescu, a declarat, pentru Mediafax, că a început o anchetă în acest caz. „Noi nu suntem de acord cu schimbarea destinaţiei vreunei clădiri aflată în incinta şcolilor, fără avizul Ministerului Educaţiei Naţionale. Orice situaţie care încalcă legea trebuie să ajungă în atenţia organelor competente. Toate spaţiile, clădirile sunt în patrimoniul local, în administrarea Consiliului Local, dar nu le poate fi schimbată destinaţia decât cu aviz. Noi nu am dat aviz niciodată în scop comercial”.

Directorul liceului, Liliana Dumitrescu, spune că a decis închirierea internatului şi a cantinei pentru a suplimenta veniturile instituţiei. „Nu s-a schimbat destinaţia spaţiului. Este închiriat temporar, trebuie să atragem surse extrabugetare, încerc să fac ceva bun pentru colegiu. Copiii sunt separaţi de muncitori şi nu este singurul internat şcolar din acest judeţ sau din ţară în care se închiriază spaţiile excedentare. Se cere avizul Ministerului dacă se schimba destinaţia, dar eu nu am dat discotecă acolo, nu am făcut club, este serviciu de masă şi cazare. Nu am făcut nimic ilegal. Elevii au intrări separate, sunt despărţiţi de muncitori”, a precizat Liliana Dumitrescu, directorul Colegiului Naţional „Tudor Arghezi”, citată de Mediafax.

Şi primarul Dănuţ Birău susţine că nu a fost schimbată destinaţia spaţiului, iar la licitaţia organizată de liceu a participat o singură firmă. „Destinaţia unei clădiri se schimbă atunci când acolo nu mai ai învăţământ, dar ei încă au copii, numai că au copii puţini, 9-10, iar cheltuielile sunt foarte mari şi probabil ei pentru asta au găsit cumva ca să-şi mărească veniturile”.

Firma omului de afaceri Cosmin Mihăilescu plăteşte lunar, în schimbul spaţiului închiriat, aproximativ 4.000 de lei şi utilităţi.

Vizualizări: 2,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: