Anchetă printre ”bobocii” UCB pozați la un show erotic

Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a anunțat ieri înființarea unei comisii care să lămurească împrejurările în care studenții apar în mai multe fotografii cu conotații pornografice realizate la o petrecere organizată după concursul Miss Boboc, desfășurat la sfârșitul lunii noiembrie. Fotografiile au apărut pe internet și în presa locală a ultimelor zile și au devenit extrem de comentate printre ”bobocii” care, după cum o arată pozele, nu mai sunt de mult ”boboci”.

Purtătorul de cuvânt al Universității Constantin Brâncuși, Andreea Văduva, a confirmat ieri că o comisie va încerca să afle adevărul din această poveste cu conotații mai mult decât erotice. De asemenea, membrii comisiei vor încerca să stabilească dacă persoanele din fotografii sunt studenți și dacă în organizarea petrecerii respective a fost implicată vreo asociație a acestora. Văduva a menționat că Universitatea se delimitează categoric de ipostazele în care apar tinerii din fotografiile realizate la petrecerea de după Balul Bobocilor.

”În funcție de ceea ce va decide comisia de analiză, se poate ajunge până la excluderea studentului sau studenților din comunitatea academică, prin exmatriculare. Se are în vedere, de asemenea, nesprijinirea financiară, pe viitor, a asociației studenților, în funcție de concluziile acestei comisii de analiză”, a precizat Văduva.

”Show la limită, cu fete scăpate de sub control”

Organizatorul petrecerii respective, Iulian Jerca, fost student al UCB, a precizat ieri că universitatea a sprijinit financiar desfășurarea Balului Bobocilor cu suma de 4000 de lei, dar nu și petrecerea la care au fost invitate tinere din București care au făcut striptis într-o altă locație decât cea în care s-a desfășurat Balul. Ca urmare, Jerca e convins că o comisie care să caute vinovați prin pozele respective nu-și are rostul. ”Show-ul fetelor a fost unul la limită, a avut loc după miezul nopții și a fost în cadrul unei petreceri private. Am informat Jandarmeria și Poliția Locală despre organizarea lui și nu văd ce treabă are Universitatea cu chestia asta. Nu toți cei care au fost acolo au fost studenți de la UCB, iar celor mai mulți le-a plăcut cum a ieșit această petrecere. Fetele s-au dezbrăcat total, dar asta e ceva specific petrecerilor private. Eu am văzut lucrurile astea la Craiova și București și tocmai de aceea am vrut să le aduc și la Târgu Jiu”, afirmă Jerca.

Posibile daune

Președintele Asociației Studenților din Universitatea Constantin Brâncuși, Adrian Săndulescu, a declarat, la rândul său, că, în calitate de organizator al Balului Bobocilor, va consulta un avocat pentru a vedea dacă se va adresa instanțelor de judecată ca să ceară daune morale organizatorilor showului erotic. ”Voi consulta un avocat ca să văd exact ce trebuie să fac. Imaginea asociației și a universității trebuie reparate, iar daune o să cerem persoanei care a adus show-ul respectiv aici”, a precizat Săndulescu.

Acesta a menționat că, după încheierea Balului Bobocilor, a trecut și el pe la petrecerea organizată într-o altă locație, fără implicarea asociației pe care o conduce sau a universității, dar nu a rămas acolo decât foarte puțin timp. Săndulescu spune că în acel interval petrecerea era la început, iar fetele aduse pentru striptis nu începuseră să se dezbrace. Liderul asociației de studenți mai afirmă că la petrecerea în cauză nu a observat că ar fi fost prezenți și profesori din universitate.

Comisia de anchetă din cadrul Universității Constantin Brâncuși nu are un termen limită în care să prezinte concluziile pentru care a fost înființată, dar primele constatări ale acesteia ar trebui făcute publice în circa o săptămână.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: