A furat din nou, după 22 de ani de puşcărie

Are 43 de ani și jumătate din viață a stat în spatele gratiilor. Este vorba de un târgujian care se pare că s-a specializat în furturi. Numai ce s-a eliberat de la Penitenciarul de maximă siguranță de la Craiova și a recidivat. A dat o spargere chiar într-un cabinet medical de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, de unde a furat bani și un telefon mobil. A fost surprins însă de o asistentă care a anunțat poliție. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și cel mai probabil se va întoarce în penitenciar.

Iulian Roncea este din Municipiul Târgu-Jiu și are 43 de ani. Nu s-a bucurat prea mult de libertate, asta pentru că aproximativ 22 de ani i-a petrecut în penitenciar pentru nenumăratele furturi pe care le-a comis. Se pare că pentru el a devenit ceva obișnuit să fure și imediat ce a părăsit penitenciarul s-a apucat de treabă. A intrat într-un cabinet medical de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, de unde a furat 100 de lei și un telefon mobil. A fost prins însă de o asistentă, care a anunțat imediat poliția. 

Acesta a reușit să intre în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă dându-se drept vizitator. „Suspectul a fost surprins în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un cabinet medical. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu pe numele său fiind constituit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Bunurile sustrase, respectiv un telefon mobil şi suma de 100 lei au fost recuperate şi restituite părţii vătămate. Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore pe bază de ordonanţă și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Florin Roșca, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Nu recunoaște furtul

Iulian Roncea recunoaște că a fost mai mereu certat cu legea și nu s-a prea bucurat de libertate, însă furtul de la spital nu-l recunoaște. Dacă va ajunge după gratii din nou, acum este decis să-și pună capăt zilelor. „Au zis că s-au furat 300 de lei și un telefon, dar la mine nu au găsit nimic. Acum sunt nevinovat, dar să fiu sincer cu dumneavoastră, am făcut 22 de ani de pușcărie pentru furturi. Nu am cum să mă întorc din nou în pușcărie, pentru că o să-mi pun capăt zilelor și o să răspundă ei de mine. E dreptul meu să mă omor în pușcărie”, a precizat suspectul.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: