Medic gorjean, anchetat pentru că le vorbește urât pacienților

Noul manager privat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu s-a văzut nevoit aseară să anunțe demararea unei anchete interne la unitatea pe care o conduce, după ce mama unei fetițe de trei ani și jumătate i-a povestit de peripețiile de care a avut parte pentru a fi băgată în seamă de medicii de aici. Femeia venise cu fiica ei după ce micuța a făcut febră, având o fractură de claviculă, fiind trimisă de la o secție la alta, în loc să fie îndrumată de la început la Pediatrie, acolo unde ar fi trebuit, probabil, să meargă din prima.

Nicoleta Corici stă la Preajba, iar la spital a venit cu fiica sa pentru prima dată în urmă cu o săptămână și ceva, când cea mică a căzut prin cameră și și-a fracturat clavicula. Femeia spune că a mers atunci la Unitatea de Primiri Urgențe și fetița a primit tratamentul necesar, ieri revenind pentru că fusese chemată pentru ca medicii să urmărească evoluția cazului. Mama spune că un asistent ar fi văzut-o de dimineață pe cea mică, nu medicul care ar fi trebuit, după care a fost trimisă acasă, cu mențiunea că trebuie să mai revină peste o săptămână, fractura de claviculă necesitând cam trei săptămâni de tratament

Acasă însă femeia a constatat că fetița ei face febră, motiv pentru care a decis să revină la spital. A mers la UPU, iar de aici a fost dirijată spre Chirurgie, pe considerentul că poate este o complicație a fracturii. Nicoleta Corici declară însă că doctorul care trebuia s-o vadă a trimis-o din nou la UPU, iar după ce ea i-a spus că a fost pe acolo, medicul ar fi început să-i vorbească urât. În cele din urmă, femeia a fost îndrumată spre Pediatrie, fiind asigurată că febra nu are nicio legătură cu fractura de claviculă.

Autosesizare

Nicoleta Corici a ieșind însă plângând din spital, după ce medicul în cauză i-a precizat că va anunța Direcția pentru Protecția Copilului, femeia spunând că nu există motive pentru astfel de demersuri. Ea era convinsă că nimeni din spital nu o s-o mai bage în seamă pentru că a avut curajul să le povestească și jurnaliștilor de pățania ei, în cele din urmă, însoțită de ziariști, ajungând la secția Pediatrie, unde a primit o trimitere pentru spitalul din Craiova.

Managerul privat al unității sanitare, dr. Claudia Manu, a aflat de la jurnaliști despre cele întâmplate și a discutat apoi și cu medicii de la secțiile pe la care trecuse femeia, în cele din urmă aceasta decizând că se impune o anchetă internă, mai ales că Nicoleta Corici a declarat că depune plângere și cere ea deschiderea unei anchete. Femeia se teme că alte mame aflate în situația sa ar putea avea parte de necazuri și mai mari și speră că măcar așa se va face dreptate. Ea a primit de la Manu propunerea de a fi internată cu fetița pentru ca azi de dimineață să fie transportată cu o salvare la Craiova, cea mică urmând să fie supusă acolo unor investigații suplimentare.

”Am auzit doar variante la ceea ce s-a întâmplat. Doresc și materiale scrise la aceste variante, dar, ca principiu, mă declar împotriva unui astfel de comportament cum ar fi cel ce mi-a fost relatat. Vom încerca să ajutăm mămica și vom face și o anchetă internă pentru a vedea ce anume s-a întâmplat”, a declarat dr. Claudia Manu.

Antecedente

Spitalul Județean a mai fost anul acesta în centrul unor scandaluri generate fie de moartea unor bebeluși la naștere, fie de modul în care medicii li se adresează pacienților și mai ales pacientelor care vin să nască aici. Un medic a fost sancționat în vară cu reducerea salariului pentru o perioadă de timp, despre concluziile anchetei interne promise de fostul șef al spitalului din acea perioadă neauzindu-se ceva până în prezent.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: