Anchetaţi pentru că şi-au pus câinii pitbull să se lupte!

Doi tineri din municipiu, cu vârste până în 30 de ani, s-au ales cu probleme penale după ce poliţiştii s-au autosesizat şi i-au acuzat că ar fi organizat lupte cu câini, lucru interzis de legislaţia românească de peste un deceniu.

Autosesizarea s-a produs în condiţiile în care imagini cu suspecţii şi câinii acestora luptându-se apar pe internet, unul dintre proprietari încurajându-şi animalul să-l sfâşie pe celălalt. Lupta dintre câinii de rasă pitbull, extrem de periculoşi, se duce într-un spaţiu închis, pe proprietatea unuia dintre protagonişti.

Poliţiştilor nu le-a fost prea greu să ia urma nu a câinilor, ci a proprietarilor acestora, imaginile fiind postate pe contul de Facebook al unuia dintre suspecţi. Feţele celor doi nu apar în mod distinct pe filmări, dar anchetatorii au avut suficiente indicii pentru a le proba prezenţa acolo. Tinerii au fost aduşi la sediul Poliţiei Municipale la nici două ore de la deschiderea dosarului, ei negând că şi-ar fi întărâtat câinii să se sfâşie. Pe Imaginile de pe internet se aude însă cum unul dintre proprietari îi spune câinelui său „bine Busu, rupe-l!”. După aceea Busu chiar şi-a rupt adversarul pentru că celălalt câine a rămas nemişcat, refuzând să mai lupte, proprietarii comentând de pe margine că, astfel, animalul şi-a recunoscut înfrângerea.

Ore în şir au durat audierile la Poliţie pentru cei doi suspecţi, în dosar fiind interogat şi un al treilea, care ar fi făcut filmarea şi ar fi „scăpat-o” pe internet. Tinerii au negat iniţial orice implicare a lor în povestea respectivă, dar, până la urmă nu le-a mai rămas să nege decât că nu a fost o luptă organizată între câini, lucru pe care legislaţia îl şi incriminează, de fapt. Aceştia le-au spus anchetatorilor că s-au întâlnit la o grătar la iarbă verde şi cei doi câini s-au încăierat, mai degrabă, pentru un os găsit pe jos. Unul dintre suspecţi chiar a menţionat că „nu ne cumpărăm câini ca să-i punem să se omoare între ei”.

Preşedinta asociaţiei de protecţie a animalelor din municipiu, Carmela Şerbănoiu, spune că ştie şi ea despre existenţa unor astfel de lupte organizate între câini, ea menţionând că a primit ameninţări atunci când s-a implicat în demascarea unei astfel de lupte. Tinerii care apar în filmarea de pe internet au dosar penal şi riscă până la trei ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile ce le sunt aduse, în ciuda negaţiilor formulate de ei.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: