Andrei Marga, prezent la inaugurarea sediului ICR Gorj

Institutul Cultural Român, Filiala Oltenia Gorj, a fost inaugurat vineri de către Andrei Marga în prezenţa autorităţilor locale şi a oamenilor de cultură din judeţ. Filiala Oltenia a ICR este condusă de către Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Valorilor Tradiţionale Gorj şi de către Marinela Pîrvulescu.

Filiala Oltenia Gorj a Institutului Cultural Român (ICR) funcţionează începând de vineri la Târgu Jiu, în sediul fostului Rectorat. Directorul instituţiei este Ion Cepoi, şeful Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Valorilor Tradiţionale Gorj, iar directorul adjunct este Marinela Pîrvulescu.

Filiala Oltenia Gorj a fost inaugurată de către Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român. Acesta a precizat că rolul filialei de la Târgu Jiu este de a evalua valorile culturale ale regiunii Oltenia. „În România sunt multe valorilor care nu sunt etalate. La Târgu Jiu este Constantin Brâncuşi, iar etalarea sa nu s-a făcut pe măsura valorii operelor sale. Ne gândim să facem ceva şi la Târgu Cărbuneşti pentru Tudor Arghezi, precum şi pentru mânăstirile şi bisericuţele din lemn din judeţ”, a declarat Andrei Marga. Acesta a mai precizat că, pentru buna funcţionare a centrului, se va merge pe cofinanţări. „Noi, ca institut, vă punem la dispoziţie finanţarea a două posturi. Nu inventăm posturi ci le dăm din cele existente. Aşteptăm din partea filialei să intre în relaţii externe şi să adune resurse financiare pe care să le utilizeze cu succes. Căutăm să mergem pe cofinanţări”, a menţionat Andrei Marga.

Pe lângă autorităţile locale şi judeţene, la eveniment au fost invitaţi şi şefii consiliilor judeţene din regiunea Olteniei. Ion Călinoiu spune că aceştia i-au promis sprijin chiar unii dintre ei nu au fost prezenţi la inaugurare. „Vom promova valorile zonelor cu trecut istoric deosebit. Toate instituţiile de cultură şi preşedinţii consiliilor judeţene din Oltenia vor pune umărul. Acesta este un eveniment de anvergură naţională şi un moment pe care îl conştientizăm cu toţii. Ştim că din punct de vedere al ofertei cultura este o bogăţie care ni se oferă permanent, dar trebuie să ştim să o valorificăm”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: