Andrei Novac îi cere Adinei Andriţoiu să-şi dea demisia

Încă o dată este cerută demisia şefei Centrului Municipal de Cultură, Adina Andriţoiu. Socilicitarea vine din partea preşedintelui coordonator al Fundaţiei Mişcarea Populară, Andrei Novac care nu-şi explică de ce nu s-a luat nicio măsură împotriva celor care au fost implicaţi în spălarea Porţii Sărutului cu apă sub presiune.

Andrei Novac spune că şi ministrul culturii ar fi trebuit să-şi dea demisia dat fiind faptul că subalternii săi ai fost prezenţi la Târgu Jiu atunci când a fost recepţionată ultima restaurare a Porţii Sărutului. Totodată, vrea să vadă demisia Adinei Andruţoiu pentru starea în care a ajuns monumentul brâncuşian. „Vis-a-vis de problemele care există la Poartă în urma acelor spălări. Deşi aici au fost invitaţi oameni importanţi şi din ministerul culturii, nimeni nu a avut o reacţie oficială în ceea ce priveşte ce s-a întâmplat la Târgu Jiu. N-am văzut nicio demisie, nici măcar o demisie publică a oamenilor care trebuie să se ocupe de lucrul ăsta. Ministrul culturii trebuia să-şi dea demisia pentru toate lucrurile care nu reşeşte să le stăpânească la conducerea acestei instituţii (...) Pe plan local ar trebui să-şi dea demisia în primul rând cei care au făcut acest lucru, Centrul Brâncuşi, din punctul meu de vedere, o instituţie absolut inutilă atâta timp cât ai o Direcţie de Cultură care se ocupă de patromoniu”, a declarat Andrei Novac.

Acum Andrei Novac nu-şi explică rolul Centrului Municipal de Cultură însă în trecut şi-a dorit şefia acestuia. „Eu m-am înscris la concurs ca să nu ajungă altcineva director. A ajuns, dar după ce nu am mai participat eu. Atunci s-a propus un proiect prin care aş fi rămas pentru o perioadă foarte scurtă prin care să convingem o persionalitate la nivel naţional sau internaţional să ocupe postul de director. Să coordoneze activitatea, centrului din afara ţării, printr-o echipă care să o formeze aici şi să dea o avergură importantă a ansamblului de la Târgu Jiu”, a mai spus Novac.

Prezent la recepţia restaurării Porţii Sărutului a fost şi premierul Victor Ponta. A spus atunci că va face o comisie de specialişti străini care să evalueze starea ansamblului monumental, lucru care nu s-a mai întâmplat. 

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: