Andrei ştie cum să-şi păstreze cazierul curat: Îi dă pădurea lui Pătraşcu

Decizia Tribunalului Gorj în cazul Pătraşcu începe să se materializeze. Prefectul Liviu Andrei şi ceilalţi membrii ai Comisiei Judeţene au demarat procedurile pentru punerea în posesie a lui Liviu Pătraşcu. Afaceristul argeşean a câştigat în instanţă cele 720 de hectare de pădure din Crasna şi Tismana. Ca şi cum soluţia nu ar fi fost de ajuns, magistraţii au încercat să forţeze lucrurile prin imputarea unei amenzi de 50 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Astfel, Comisia Judeţeană va trebui să plătească 500 lei pentru cele 10 zile care au trecut de la data pronunţării hotărârii şi până la întocmirea şi semnarea Anexei 42.

Vineri, Comisia Judeţeană a întocmit şi a semnat anexa de validare, urmând a se pregăti şi alte documente în vederea emiterii titlului de proprietate. “Instanţa ne-a obligat să facem o ilegalitate. În nici o localitate din România nu s-a mai pomenit ca o Comisie Judeţeană să întocmească documentele premergătoare titlului de proprietate: anexă de validare, planuri de parcelare şi proces verbal de punere în posesie. Noi suntem unicat: am întocmit şi am semnat Anexa 42. Dacă se va dovedi că decizia instanţei este ilegală atunci noi, astăzi, am încălcat legea”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului.

CONSTRÂNGERE

Prefectul Liviu Andrei spune că a fost obligat să încalce legea. „Am semnat documentele pentru că altfel riscam să mă aleg cu dosar penal. Am fost la Bucureşti şi am vorbit cu oamenii importanţi. Toţi mi-au zis că aceasta este singura soluţie pentru a nu-mi murdări cazierul. Lucrurile însă nu se vor opri aici, Consiliul Superior al Magistraturii va avea de spus ultimul cuvânt. Avem câteva portiţe şi ne vom folosi de ele. Nu vom le vom face publice ci vom acţiona tacit”, a declarat prefectul.

AMENDĂ

Potrivit deciziei Tribunalului Gorj, Comisia Judeţeană de Fond Funciar va trebui să plătească câte 50 lei pentru fiecare zi de întârziere, începând cu data pronunţării şi până la întocmirea şi semnarea Anexei 42. Şi cum hotărârea a fost emisă pe data de 1 iunie, iar documentul s-a perfectat pe 10 iunie, membrii comisiei vor trebui să plătească o amendă de 500 lei. “ Nu ştim în ce cont vor intra sau cine va beneficia de ei”, a mai spus Diaconescu.     

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: