ANFP a scos la concurs postul secretarului corupt din Turceni

Primăria oraşului Turceni va avea din luna februarie un nou secretar când va fi organizat un concurs în acest scop. Decizia de a scoate la concurs postul respectiv vine după ce instanţa a decis condamnarea fostului secretar pentru luare de mită. Concursul va avea loc între 7 şi 9 februarie.

Postul de secretar al oraşului Turceni a rămas vacant încă de anul trecut după ce magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie l-au condamnat definitiv şi irevocabil pe fostul secretar al oraşului, Remus Stamatie, pentru fapte de corupţie. De atunci şi până astăzi, postul a fost ocupat de un jurist din cadrul primăriei prin delegaţia primarului. Din luna februarie, primăria Turceni ar putea avea un secretar nou pentru că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs postul la solicitarea primăriei. „Postul este vacant de anul trecut după ce secretarul a fost condamnat definitiv. Noi am solicitat să fie deblocat postul pentru a avea pe cineva stabil la primărie. Am înţeles că în luna februarie o să fie concursul. Încă nu ştiu să se fi hotărât cineva din primărie să candideze pentru funcţie dar fiecare are dreptul să participe dacă doreşte”, a declarat Ion Iordache, primarul oraşului Turceni.

Fostul secretar din Turceni a fost prins luând mită motiv pentru care a fost condamnat la închisoare timp de trei ani şi jumătate.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs, pe lângă postul de secretar al oraşului Turceni, şi postul de secretar al comunelor Bengeşti Ciocadia şi Bolboşi.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: