Nu are bani să-şi cumpere sănătate. „Un milion am avut, de un milion m-au tratat“

Un bărbat din Lăzăreşti acuză medicii gorjeni că l-au ignorat, deşi are nevoie de îngrijirile acestora. Viorel Borcan crede că dacă ar fi avut bani să le dea o mică „atenţie“ lucrurile ar fi stat altfel. Omul este internat de două săptămâni. Medicii spun că de vină pentru agravarea situaţiei este chiar bolnavul, care nu a respectat indicaţiile oferite de ei.

Omul are 41 de ani şi este cioban la o stână din localitate. Din banii pe care îi câştiga îşi întreţine soţia şi copilul de numai câteva luni. În urmă cu aproximativ două luni a avut nenorocul să cadă şi să-şi fractureze un picior. Gorjeanul s-a prezentat la secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde i s-a pus piciorul în gips după ce a dat un milion de lei vechi. A revenit la spital pentru că nu s-a simţit bine. Medicii cred că bărbatul nu a respectat indicaţiile lor şi de aceea problema s-a agravat. „Am căzut din căruţă şi am venit la spital. Mă durea foarte tare piciorul. Mi-a pus piciorul în gips, asta după ce i-am dat domnului doctor Niţu un milion de lei vechi. Mai făcea şi mişto de mine prin salon că am piciorul beton acum. Am plecat acasă, dar m-am întors pentru că nu mai suportam gipsul. I-am spus din capul locului că nu mai am bani să-i dau şi mi-a zis că nu mi-a cerut el, dar de atunci nu m-a mai băgat în seamă. S-a luat de mine că piciorul s-a agravat din cauza mea că am călcat în el”, spune omul.   

„Un milion am avut, de un milion m-au tratat“

Dacă ceilalţi bolnavi sunt trataţi şi consultaţi, Viorel Borcan stă pe un pat de spital şi vede cum starea lui de sănătate se agravează. Medicii fac stânga împrejur când ajung lângă patul lui fără să-l întrebe dacă îi este bine sau nu. „Pe ceilalţi îi întreabă de aparţinători, la mine dacă nu vine nimeni nici nu se uită. I-am zis că i-as da bani dar nu am de unde. Alţii le dau şi îi tratează altfel. Vin se uită la bolnavi îi tratează iar la patul meu se uită se întorc şi pleacă. Sunt disperat. Am avut un milion atât şi de un milion m-au tratat”, spune pacientul. Gorjeanul se teme că starea s-a agravat şi că rana s-a infectat. „Domnul Niţu a vorbit cu domnul Dascălu să mă facă bine, dar nici nu se apropie de patul meu. Piciorul mă doare, s-a şi umflat şi cred că am infecţie. Mi-e frică că la un moment dat vor ajunge să mi-l taie, iar eu fără picior mor în casă de foame cu soţie şi cu copil“, povesteşte omul.

„Noi vorbim la fiecare raport de gardă de problema lui“

Medicul curant al lui Viorel Borcan este Florin Niţu care nu a fost găsit la spital pentru că este în concediu. Şeful Secţiei de Ortopedie susţine că problema gorjeanului este una gravă şi se vor ocupa la un moment dat şi de el. „Noi vorbim la fiecare raport de gardă de problema lui. La el nu este ceva simplu, e destul de grav. A ajuns în situaţia asta din cauza lui că şi-a dat gipsul jos şi a călcat în picior. Ne gândim ce am putea să-i facem. Medicul care l-a tratat este în concediu. Zilele viitoare poate îl operăm să vedem care este situaţia. Acum primeşte tratament”, a declarat Constantin Şişiroi.  

„Pentru mine ca şi medic pacientul este stăpân. O să iau legătura şi cu doctorul Niţu şi cu doctorul Şişiroi să vedem ce puteam face ca bolnavul să fie bine şi să nu apară complicaţii”

Gheorghe Neaţă, directorul spitalului

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: