Angajări în 2013, la Minprest

Directorul adjunct al societăţii Minprest SA, Alin Văcaru, a declarat într-un interviu că anul se va încheia pe profit şi că în 2013 vor fi făcute şi angajări. Văcaru spune că se fac demersuri pentru obţinerea unor autorizaţii pentru servicii de defrişări, împăduriri şi redare a terenurilor în circuitul agricol, ceea ce ar duce la creare de noi locuri de muncă. Următorul an pare să nu fie bun pentru fosta directoare Elena Vintilescu. Aceasta ar putea fi chemată în instanţă deoarece noua conducere o face vinovată de crearea unui prejudiciu de peste 3 miliarde de lei societăţii.

Reporter: Care este situaţia Minprest la sfârşit de an?

Alin Văcaru: Când am preluat societatea împreună cu colegul meu Giorgi (n.red- Gabriel Giorgi, director Minprest), societatea avea o pierdere de un miliard şi jumătate de lei, iar anul acesta o să închidem probabil pe profit, nu ştiu cât o să fie, nu am făcut calculele. Am reuşit în această perioadă foarte scurtă, de două luni, să oferim salariaţilor încă cinci bonuri, ei aveau 10 bonuri de masă şi cel mai important este că aceşti 1100 de oameni vor avea serviciu şi în 2013.

Rep.: Ar putea fi făcute şi noi angajări la anul?

A.V.: Se poate vorbi de noi angajări pentru că vrem să mărim spectrul de activitate, ne interesează şi chiar am făcut demersurile de obţinere a autorizaţilor de împădurire, de redare în circuitul agricol, de defrişări, unde va fi nevoie de oameni. Nu vrem să ne oprim doar la aceste servicii pe care le avem şi vrem să mărim spectrul de activitate pentru a ne putea dezvolta.

Rep.: Care mai este situaţia cu fosta directoare? Ştiu că a fost un control al Curţii de Conturi la Minprest.

A.V.: Decizia Curţii de Conturi arată că este un prejudiciu de 3 miliarde. Am contestat raportul. Aşteptăm să rămână definitiv, că va fi în favoarea noastră sau nu rămâne de văzut şi apoi vom urma paşii legali. Dacă rămâne la fel ca în momentul de faţă vom chema în instanţă persoanele care se fac vinovate: doamna Elena Vintilescu şi fostul director economic Dumitru Corcoveanu.  Doamna Vintilescu este în concediu, am auzit de la colegi că ar fi în concediu medical, nu ne-a anunţat. De când am venit la Minprest nu am văzut-o faţă-n faţă.  

Vizualizări: 292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: