Angajări la cablaje auto pentru Arad şi Timiş. Şeful AJOFM Gorj, pesimist!

Anunţuri de genul „angajăm confecţioneri cablaje auto, muncitori necalificaţi pentru Arad şi Timiş” au împânzit oraşul. Angajatorii susţin că se oferă cazare, masă şi transport gratuit, iar veniturile salariale ar porni de la 1667 de lei, la care se adaugă sporuri de 25% pentru orele de noapte şi de 200% pentru orele suplimentare. De asemenea, angajaţii ar beneficia şi de tichete de masă.

Deşi anunţul sună destul de tentant, conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj este pesimistă. Asta în condiţiile în care pe afiş se specifică faptul că selecţia persoanelor va avea loc pe data de 30 iunie, ora 11.00, la sediul AJOFM Gorj. „Nu ne-au solicitat sprijinul în scris, miercuri s-a prezentat la sediul agenţiei un reprezentant de la Gi Group pentru a ne arăta un afiş că vor să organizeze o selecţie pe data de 30 iunie, la ora 11.00. Suntem deschişi spre colaborare, dar era normal să ştim şi noi mai dinainte. Dumnealor au stabilit singuri că pe data de 30 iunie, la ora 11.00 va avea loc selecţia la sediul nostru, dar fără să ne întrebe dacă se poate pentru că avem şi noi acţiunile noastre. Mă voi consulta cu colegii mei, iar în următoarele zile le voi comunica dacă se poate sau nu organiza la noi, ori vor trebui să găsească altă locaţie. Dacă era totul organizat aşa cum trebuie, puteam organiza o bursă special pentru ei, dar nu să pună afişe prin oraş, fără să ne consulte”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.
Din experienţa selecţiilor trecute, directorul AJOFM crede că gorjeni nu mai sunt dornici să se angajeze la Arad sau Timiş. „Sunt convins că nu vor fi foarte multe solicitări, ca prima dată. Pentru că am văzut trendul, dacă prima dată au fost foarte multe solicitări, apoi abia dacă au mai fost 5-6 persoane la ultimele preselecţii. Oamenii vor să se deschidă o fabrică de cablaje auto la ei în oraş, nu în alte judeţe”, spune Romeo Chiriac.
Investitorii germani au vrut să facă o fabrică de cablaje auto şi la Târgu Jiu, chiar au concesionat terenul, dar ulterior s-ar retras fără a fi foarte clar ce i-a pus pe fugă.

Vizualizări: 872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: