Lucrări de modernizare la târgul din Bolboşi

Cetăţenii comunei Bolboși își vor putea comercializa produsele proprii în mai bune condiții. Administrația locală a demarat în această perioadă acţiunea de demolare a vechilor construcții din piața existentă, care este de fapt un târg săptămânal, urmând ca în cel mai scurt timp să fie începute și lucrările de modernizare. După modernizare, târgul va fi amenajat pe două rânduri de mese, acoperite, pentru comercializarea fructelor, legumelor, cerealelor și lactatelor, dar și pentru alt gen de produse, spun autoritățile locale.

Acțiunea de demolare a vechilor construcții din târgul de la Bolboși este efectuată cu cetățenii din comună, beneficiari de ajutor social în baza legii 416. Oamenii au pus umărul la treabă și au demontat fiecare bârnă, stâlp și alte accesorii. Bunurile recuperate vor fi folosite la alte construcții, au spus reprezentanții primăriei Bolboși. "Demolăm această hală care se deteriorase, nu mai avea aspect, era și periculos să nu accidenteze vreo persoană. Vrem să amenajăm acest târg care se desfășoară săptămânal. Vin oameni cu legume, cu răsaduri, cu textile, încălțăminte, gogoșerie. De fiecare dată este o atmosferă plăcută, de sărbătoare, la noi, aici, la Bolboși. Noul târg va îndeplini condițiile unei piețe adevărate, conform normelor europene. Se vor amenaja aleile, mese, acoperiș", a spus Ioana Ținică, responsabilul primăriei Bolboși în privința târgului.
Autoritățile locale au de gând să demareze cât mai repede lucrările de modernizare a târgului. Investiția se va realiza doar din fonduri proprii, spune primarul Gheorghe Bilea. "Lucrăm la un proiect să facem două copertine noi. Una pentru produse agricole și una pentru comercianți cu alte produse. După ce este gata proiectul vom analiza posibilitatea de achiziție de materiale și ne apucăm de lucrare. Lucrările le vom face cu mijloace proprii. Nu ar trebui să dureze mult. Hala va fi de vreo 40 metri lungime cu 12 metri lățime. Vom realiza și o alee betonată sau asfaltată. Vara aceasta noi zicem că vom realiza investiția. Târgul se va ține săptămânal, nu vom închide pe durata lucrărilor", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.
Câteva mii de oameni sunt prezenți în fiecare duminică la târgul care se organizează la Bolboși. Anul trecut autoritățile au amenajat și o nouă copertină pentru zona de comercializare a animalelor.

Galerie foto




Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: