Finanţarea pentru apă la Licurici, aprobată

Autoritățile locale din Licurici au obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru proiectul de alimentare cu apă. Primarul localității, Liviu Doru Drăgulescu, a depus proiectul la minister în urmă cu mai mult timp, însă abia acum s-au găsit bani pentru rezolvarea acestei probleme la nivel de comună. Primarul pregătește în prezent licitația pentru proiectul de aproape șase milioane de lei.

Locuitorii din Licurici vor avea în viitorul apropiat apă potabilă în curte. Autoritățile locale anunță că finanțarea pentru proiectul de alimentare cu apă a comunei a fost aprobată la minister și urmează acum organizarea licitației și demararea lucrărilor. ”S-a aprobat finanțarea pentru proiectul de apă. Va începe în scurt timp, urmează să fie validat și noul Consiliu Local și învestirea primarului. Proiectul a fost depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală la Ministerul Dezvoltării Regionale și presupune rețea de apă pentru toată comuna. Terenurile sunt cumpărate, sunt toate în domeniul primăriei, în domeniul public. Urmează licitația imediat ce vom intra în normalitate cu primăria”, a spus Constantin Postelnicu, viceprimarul din Licurici.

Finanţare de 6 milioane de lei
Proiectul de alimentare presupune reţea de apă în toate cele patru sate componente respectiv, Totea, Licurici, Frumuşei şi Negreni. Această utilitate este de altfel şi singura utilitate pentru care autorităţile locale primesc finanţare. Valoarea proiectului este de circa şase milioane de lei. ”Este vorba de un proiect de şase milioane de lei, un proiect foarte amplu. Sperăm să nu avem parte de contestaţii la licitație ca lucrurile să meargă foarte bine. Este practic prima utilitate pe care o vom avea la nivel de comună. Noi avem și documentația pentru introducerea rețelei de gaze, însă până acum nu s-a concretizat nimic”, a spus Constantin Postelnicu, viceprimarul din Licurici.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: