Angajări pentru fabrica de cablaje din Târgu Jiu, din ianuarie

Nemţii interesaţi de deschiderea unei fabricii de cablaje auto la Târgu Jiu vor angaja aproximativ 600 de persoane începând cu luna ianuarie. Firma Daimler a angajat deja aproximativ 100 de gorjeni, care de câteva zile au şi început activitatea la fabrica de la Pâncota. Aceştia vor lucra departe de casă circa o lună pentru a căpăta experienţă. Gorjenii au fost angajaţi, în prima fază, ca muncitori necalificaţi cu un salariu brut de 770 lei.

Trei reprezentanţi ai firmei Daimler au purtat discuţii la Târgu Jiu cu gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Selecţia angajaţilor s-a făcut prin intermediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. „Noi am invitat persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, din baza noastră de date, la discuţii cu reprezentanţii firmei Daimler. Aproximativ 100 au plecat să lucreze pentru o lună la fabrica de lângă Arad, fiind cazaţi la o pensiune din zonă. Au existat şi persoane care au refuzat să plece departe de casă. Printre cei selectaţi s-au aflat atât persoane cu studii medii, cât şi persoane cu studii superioare. Pentru o lună toţi au fost angajaţi ca muncitori necalificaţi, urmând ca în funcţie de aptitudinile fiecăruia să se facă repartiţia pe posturi. Potrivit contractului, toţi cei selectaţi vor primi un salariu brut de 770 de lei, la care se adaugă bonuri de masă de 200 de lei, plus câte 15 lei/zi în condiţiile în care nu absentează de la program”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Nemţii de la Daimler au anunţat că vor relua angajările după sărbători. „Firma Daimler dispune de 700 de locuri de muncă vacante, însă ne-au spus că sistează angajările până după sărbători. Ne-au anunţat că după data de 7 ianuarie vor relua selecţiile. Sunt foarte multe persoane interesate de un loc de muncă la fabrica de cablaje auto, care nu sunt în baza noastră de date. Toţi vor putea participa la discuţii cu investitorii nemţi. Din câte am înţeles, cei de la Daimler vor să ajungă la 1000 de angajaţi”, a mai precizat Ana-Maria Niculescu.

Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: