Angajat la restaurant, fără contract de muncă

47 de controale au făcut inspectorii de muncă gorjeni în perioada 23 august - 3 septembrie, fiind aplicate amenzi în cuantum de 95.000 de lei. Doi salariați au fost găsiți la muncă fără contract.

Este vorba de un restaurant din Rovinari, unde o persoană nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, firma fiind sancționată cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, în cadrul unei Campanii Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, inițiată de către Inspecția Muncii, desfășurată la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în intervalul 30 august-2 septembrie 2021, a fost descoperită o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Ionești, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, au mai fost aplicate alte 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 29.000 de lei.

„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor monitoriza în continuare raporturile de muncă între angajatori și angajați, precum și asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: