Bunoaica este chemat la Ministerul Muncii. "Vom intra în greva foamei"

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, l-a chemat la discuții, marți, la ora 14:30, pe liderul de sindicat din cadrul CE Oltenia, Nicu Bunoiaca, tema fiind legea reducerii vârstei de pensionare. Sindicalistul vrea să îi ceara ministrului să emită un ordin către casele de pensii, pentru a se aplica actul normativ fără a se mai lega de plata contribuțiilor din trecut.

Bunoaica spune că la discuții vor participa și alți lideri sindicali din țară. În cazul în care doleanța nu îi va fi ascultată, sindicalistul amenință cu greva foamei.

”M-a sunat în această dimineață. Doamna ministru dorea să aibă o întâlnire cu mine, astăzi, ora 11:00, în urma mesajului trimis de ieri. Am stabilit ca mâine  la ora  14:30, să fiu la Ministerul Muncii. Va fi o comisie la care vor participa  mai multe sindicate din țară și reprezentanți ai Casei de Pensii. Alții au refuzat și au spus că nu-i interesează legea minerului. În caz că nu se va rezolva această problemă, vom intra în greva foamei acolo și le-am spus că nu vom pleca”, a spus Nicu Bunoiaca, la Radio Infinit.

”Nu am cerut mila nimănui”, mai spune Bunoaica. ” Ne vom duce acolo și le vom spune că noi nu am cerut mila nimănui, nu am cerut să ni se plătească din urmă. Vrem reducerea vârstei de pensionare, atât. Treaba noastră este să-i salvăm pe cei bătrâni și bolnavi. Nu se mai poate așa ceva. Minerii sunt în stare să facă orice pentru această lege. Ajung 35-37 de ani de muncă în nămoale, cu boli și cu plasa de medicamente”, a mai declarat liderul de sindicat.

La casele de pensii din Dolj și Mehedinți, salariaților din CE Oltenia care și-au depus dosarele în baza noii legi a pensiilor li s-a transmis verbal să se aștepte la decizii de respingere.

Vizualizări: 3,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: