Angajata urmărită video de primar: E o atmosferă de teroare

Salariata primăriei comunei gorjene Bîlteni, pe care primarul Vasile Vlăduleanu a numit-o „frustrată”, pentru că l-a reclamat pentru camerele video montate în instituţie, a rupt tăcerea. Daniela Maria Coandă spune că toţi funcţionarii din primărie, monitorizaţi video de primar, se simt terorizaţi. Șeful comunei ar avea monitoarele chiar în biroul său. „Cu camerele de luat vederi instituie o atmosferă de teroare”, explică funcţionara.

Daniela Maria Coandă are 50 de ani şi este consilier în cadrul Biroului Urbanism din Primăria Bîlteni. Femeia lucrează de 22 de ani în primărie şi spune că nu este de acord să fie monitorizată video timp de 8 ore, atât cât stă la serviciu. A făcut o sesizare la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, iar primarul a fost sancţionat cu avertisment.

„Eu am reclamat. Camera video care este pusă într-un colţ, pe hol, este exact în uşa biroului meu. În sesizare am adus la cunoştinţă că ne urmăreşte. Monitorul unde se văd imaginile este în biroul primarului şi al viceprimarului. Nu numai pe mine mă urmăreşte. Pe toţi salariaţii îi urmăreşte, dar eu am avut curajul să comentez. Într-un hol de 4 pe 4 sunt două camere, la fiecare birou se vede. La mine se vede şi în birou, când este deschisă uşa”, ne-a declarat Daniela Coandă.

Funcţionara Primăriei Bîlteni spune că angajaţii sunt terorizaţi de primar. „El le-a montat (n.r. – camerele video), în mandatul trecut. Păsărin le-a dat jos în 2012-2014. Le-a pus la loc, dar eu nu sunt de acord să mă monitorizeze cât sunt la serviciu. Cu camerele de luat vederi instituie o atmosferă de teroare. Nu numai faţă de mine, dar celelalte colege nu au curajul să spună. Mă deranjează că stau monitoarele la el în birou. Nu este normal, trebuie să fie operator. Nu pot să plec la o colegă în birou că imediat o sună să o întrebe ce caut acolo, ce fac acolo, ce o întreb. Mai ales că el a fost titular la doi şi un sfert”, a mai spus angajata Primăriei Bîlteni.

În plus, spune femeia, în clădirea administrativă nu este niciun anunţ care să specifice că unitatea este supravegheată video. „La primărie nu este niciun indicator care să anunţe că este monitorizată video. În localitate au pus astăzi (n.red. 20 iulie) un indicator pe un stâlp de tensiune, dar nu se prea observă”, a spus Daniela Maria Coandă.

 AVERTISMENT

Administraţia locală din Bîlteni a fost sancţionată cu avertisment de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, din cauza celor patru camere de luat vederi montate în primărie. 

Vizualizări: 5,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: