Sindicalist: Minerii pierd grupa de muncă din 2019

Semnal de alarmă printre angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) după ce sindicalistul Constantin Crețan a anunțat că guvernanții se gândesc să elimine grupa de muncă. În acest mod, minerii și energeticienii pierd drepturi și pot ieși la pensie abia la 65 de ani.

Liderul de sindicat Constantin Crețan este convins că totul este o directivă venită din afara țării și ar putea fi pusă în aplicare de la începutul anului viitor. „Nu s-a făcut nimic pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Este un ordin al UE, al Fondului Monetar Internațional, ca din România să se scoată toate grupele de muncă din 31 decembrie 2018. Guvernanții primesc ordine pentru a scoate acest drept al muncitorilor cu toate că nu s-a făcut nimic pentru condițiile de muncă din România, nu numai din cariere și termocentrale. Ei habar nu au pe ce lume trăiesc! Mergeți pe locurile de muncă ale minerilor! Condițiile de muncă sunt mai grele ca pe vremea lui Ceausescu. Nu s-a mai făcut nimic de atunci și condițiile de muncă sunt acum mai grele decât pe acele vremuri”, a semnalat sindicalistul Constantin Crețan.

Consecința: pensionarea la o vârstă mai înaintată și drepturi pierdute, mai susține Crețan: „Minerii vor fi încadrați ca și frizeii, munci mai ușoare. Vor ieși la pensie la 65 de ani. Durata de viață este foarte mică în minerit pentru că e muncă foarte grea. Sunt slugi ale Băncii Mondiale și primesc ordin de la Bruxelles să taie grupele de muncă și vor executa acest lucru”.

Vizualizări: 4,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: