Exproprierile pentru cariera Jilț Sud, aprobate

Gură de oxigen pentru CE Oltenia. Guvernul a aprobat joi, 19 iulie, amplasamentul şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere pentru cariera Jilț Sud. Este vorba de lucrări ce vor asigura o producție de 8,5 milioane tone de lignit pe an.

Suma alocată pentru exproprieri este de 4.237.912 lei. Unitatea minieră desfășoară activitate pe teritoriul comunelor Slivileşti, Negomir şi Fărcăşeşti. 

O astfel de hotărâre a fost emisă în data de 10 iunie a.c. și pentru cariera Roșia. În această perioadă, CE Oltenia întâmpină greutăți în ceea ce privește asigurarea cărbunelui necesar pentru termocentralele proprii. Sunt localităţi unde sunt probleme în ceea ce privește terenurile pe care ar trebui să se desfăşoare activităţi de exploatare a lignitului.

Deputatul Mihai Weber spune că, pentru găsirea unor soluții, vor fi purtate discuții cu primarii din localitățile unde sunt blocaje din cauza actelor de proprietate. La aceste discuţii va participa și Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei. ”În cursul zilelor următoare vom avea o discuție, am și convocat reprezentanții primăriilor la Consiliul Județean, cele care într-adevăr au probleme cu actele de proprietate sau cu lipsa acestora, pentru că este o oprelişte în cazul fronturilor de lucru. Sunt 3-4 primării care vor veni la discuții, urmând ca săptămâna viitoare, spre sfârșit, să fie și o întâlnire oficială cu reprezentanții companiei, de la minister, chiar domnul Vișan va fi prezent la aceste discuții, să vedem unde ne împotmolim. Se vor reglementa și stocurile. Nu este o cotă de avarie, dar stocurile ar trebui să fie mult mai mari”, a declarat Mihai Weber.

Vizualizări: 2,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: