Angajați ai CE Oltenia, implicați în furtul motorului de două tone

Complexul Energetic Oltenia face verificări pentru a afla cum a fost posibil ca un motor care cântărește două tone să fie furat dintr-o carieră minieră. Cel puțin doi angajați ai societății sunt suspectați că ar fi participat la furt, aceștia fiind printre cele trei persoane reținute în cauză pentru 24 de ore și puse ulterior sub control judiciar.

Managerul companiei, Daniel Burlan, a fost sesizat cu privire la acest furt, primind un filmuleț pe telefon. Imediat, a anunțat poliția. Între timp, motorul a dispărut din carieră, fiind găsit de polițiști la Craiova.

“Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data 28 aprilie a.c., cei trei bărbați ar fi sustras din depozitul unei unități miniere din comuna Urdari un motor electric, de aproximativ două tone, în valoare de 100.000 de lei, pe care l-au încărcat cu macaraua din depozit în autoutilitara unui bărbat, de 70 de ani, din municipiul Târgu Jiu și l-au transport în municipiul Craiova”, a transmis IPJ Gorj acum câteva zile.

Faptul că a fost folosită o macara din depozitul companiei a fost probabil un indiciu pentru polițiști cu privire la făptuitori. Daniel Burlan a spus joi la Radio Infinit că se face și o anchetă internă a companiei. “Noi am fost sesizați de o persoană că s-ar sustrage un motor de la Cariera Peșteana. Ni s-a transmis și dovadă o filmare în acest sens, imediat am anunțat poliția”, a spus Burlan.

Managerul CE Oltenia a confirmat faptul că doi dintre suspecți sunt salariații companiei. “Sunt doi angajați de-ai noștri, dar cred că vor fi mai multe persoane implicate”, a spus Daniel Burlan.

Conducerea CE Oltenia a dispus o inventariere a motoarelor din cariere, pentru a afla în ce măsură hoții au profitat de această perioadă de șomaj tehnic. (A.A.)

Vizualizări: 3,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: