Angajaţi ai primăriei, neplătiţi din iulie

Primăria Albeni aşteaptă rectificarea ca pâinea caldă. A ajuns deja în imposibilitatea de a plăti chiar şi salariile. Lefurile nu au mai fost achitate din luna iulie, iar salariaţii sunt de acord să le fie şi reduse, numai să primească bani. Consilierii locali n-au fost de acord cu diminuarea salariilor, iar primăria nu a achitat decât contribuţiile sociale până acum.

Deşi toţi salariaţii Primăriei Albeni au semnat că sunt de acord să le fie reduse lefurile, aleşii locali n-au agreat această propunere. Primarul anunţă că nu mai are bani deloc de salarii. „Am făcut un proces-verbal cu angajaţii că sunt de acord să reducem salariile. Le-am spus că sunt în imposibilitatea să le mai plătesc salariile. Pe luna iulie, nu le-am plătit. Am virat doar contribuţiile. Am discutat cu ei, au fost de acord. Reprezentantul salariaţilor a făcut proces-verbal că este de acord cu diminuarea salariilor cu 20%. Am băgat documentul în Consiliul Local să dăm hotărâre, dar consilierii PSD nu au votat. A venit doamna Anca Borduşanu să se asigure că niciun consilier PSD nu votează proiectul, deşi pe consilieri, tot oamenii din comună i-au pus să-i reprezinte”, a declarat Ionuţ Stan, primarul din Albeni.

Primarii aşteaptă rectificarea

Lucrurile nu sunt mai bune nici la alte primării din Gorj. Toţi edilii aşteaptă bani ca să poată încheia anul cu bine. Şi la Motru, de exemplu, există riscul să se producă un blocaj până la sfârşitul lui 2018 în cazul în care nu va veni sprijin de la Guvern. „Nu că situaţia financiară ar fi roz la Motru şi nu că ne aşteptăm la probleme financiare, dar nu au fost probleme până acum. Salariile pentru luna august s-au plătit cu o întârziere de două zile, dar nu din cauza executărilor, ci pentru că am fost eu în concediu. Sunt nişte penalităţi foarte vechi. Au fost termene, a fost mereu criză de bani. Firma respectivă a avut o înţelegere cu noi să achităm eşalonat. Nu există blocaj al conturilor din cauza aceasta. Sunt nişte datorii vechi, nu s-au onorat datoriile către firma respectivă la timp. Procentul de penalităţi a fost mare. Peste 500 de mii de lei avem de plătit”, a explicat şi primarul din Motru, Gigel Jianu.

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: